Нардепы предлагают запретить эвакуацию автомобилей инспекторами с парковки на период действия военного положения

18:14, 14 марта 2023
Законопроект предусматривает внесение изменений в статью 265-4 Кодекса об административных правонарушениях, в части добавления примечания, согласно которой временное задержание ТС инспекторами с парковки не должно применяться в местностях, в которых введен правовой режим военного положения.
Нардепы предлагают запретить эвакуацию автомобилей инспекторами с парковки на период действия военного положения
Источник фото: kievvlast.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Комитете по вопросам транспорта и инфраструктуры на рассмотрении находится проект Закона «О внесении изменений в статью 265-4 Кодекса Украины об административных правонарушениях по запрету временного задержания транспортных средств инспекторами по парковке во время действия правового режима военного или чрезвычайного положения» (регистр. №9092).

(На языке оригинала)

Як розповідають у пресслужбі Апарату Верховної Ради, поданий законопроект передбачає внесення змін до статті 265-4 Кодексу про адміністративні правопорушення, в частині додавання примітки, відповідно до якої тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування не повинно застосовуватися в місцевостях, у яких запроваджено правовий режим воєнного стану або правовий режим надзвичайного стану.

Як зазначає у пояснювальній записці автор законопроекту, практика показує, що більшість тимчасових затримань транспортних засобів здійснюється саме інспекторами з паркування, а не працівниками уповноважених підрозділів Національної поліції (відповідно до статті 265-2 Кодексу).

«За статистикою, за рік дії воєнного стану в Україні через повномасштабне військове вторгнення російської федерації кількість випадків тимчасового затримання транспортних засобів зросла. Часто такі затримання відбуваються навіть без законних підстав.

Під час воєнного стану населені пункти України зазнають масованих ракетних обстрілів, а тому з етичної та моральної точки зору неприпустимо вимагати від водіїв не порушувати правила зупинки або стоянки, адже в першу чергу вони повинні піклуватися про власне життя та здоров’я, а не про дотримання Правил дорожнього руху.

Крім того, під час запровадження правового режиму воєнного або надзвичайного стану в Україні чи в окремих її місцевостях може виникнути необхідність у негайній та швидкій евакуації осіб через військові дії або наслідки надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру. Проте, це не можливо оперативно здійснити, якщо транспортний засіб тимчасово затриманий та перебуває на зберіганні на спеціальному майданчику чи стоянці», - сказано у повідомленні.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде