Україну сколихне потужна магнітна буря: що відомо

10:00, 23 сентября 2019
Потужні геомагнітні удари прогнозують 27, 28 і 29-го вересня.
Україну сколихне потужна магнітна буря: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україну наприкінці вересня накриє кілька магнітних бур рівня G1 і G2. Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Так, геомагнітні удари прогнозують 27, 28 і 29-го вересня.

Згідно зі стандартною шкалою NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 і 2 здатні впливати на енергетичні системи.

Лікарі радять у цей період дотримуватися режиму сну, відмовитися від алкоголю і переїдання та проводити більше часу на свіжому повітрі.

Під час геомагнітних коливань у метеозалежних людей може виникнути головний біль, перепади настрою, слабкість, прискорене серцебиття та  підвищений артеріальний тиск. Також підвищується ризик депресій та загострення серцево-судинних хвороб.

Деякі дослідники стверджують, що в період магнітних бур збільшується число аварій, автомобільних і авіакатастроф, адже відбувається помітне зниження швидкості реакцій і світосприйняття. Під час магнітної бурі можливе порушення біоритмів організму, збільшення числа нещасних випадків і травматизму, що пояснюється змінами в діяльності центральної нервової системи (збільшується час реакції на зовнішні подразники).

Щоб уникнути негативного впливу сонця в період магнітних бур, медики рекомендують менше перебувати на сонці, не навантажувати себе надмірною фізичною працею, більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також дотримуватися правильного раціону харчування й водного режиму. Також під час магнітної бурі обмежте далекі поїздки й обов'язково тримайте під рукою необхідні ліки.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як захистити себе від впливу магнітних бурь. У такі дні багато хто з нас відчувають головний біль, перепади тиску, нервозність і дратівливість.

Крім того, ми писали, як зменшити болі при мігрені.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва