Жили в нелюдських умовах: дитина з інвалідністю мешкала в парку разом з батьками

20:01, 4 сентября 2020
Сім'я потрапила в скруту й змушена була жити в парку просто неба.
Жили в нелюдських умовах: дитина з інвалідністю мешкала в парку разом з батьками
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мешканці Одеси помітили дитину з інвалідністю, яка жила в парку посеред сміття і спала на землі. У таких умовах хлопчик жив разом з батьками, які також мають інвалідність. Сім’я втратила роботу й опинилася без житла. Очевидці звернулися до служб захисту дітей з проханням відреагувати на ситуацію і допомогти хлопчикові. Про це на Facebook-сторінці розповів заступник начальника відділу ювенальної превенції управління регіонального главку Національної поліції Дмитро Ревун.

9-річний хлопчик розкладав на камені свої шкільні зошити, грав з кошеням і не відходив він мами. Коли батькам пояснили, що залишити дитину в парку просто неможливо заради її ж блага, батько заплакав, хлопчик теж засмутився. Мама і тато дитини заспокоювали сина і наголошували, що його ніхто не залишить, йому буде краще в центрі, ніж з ними в парку.

«Його батько – сирота, якого нічим не нагородила доля, а суспільство і держава нічим йому не допомогли. Як і багато хто з сиріт батько дитини залишився за бортом і допускав помилки, багато помилок за які розплачується не тільки він сам. Ми винні перед цими дітьми, і немає людини на всій планеті, який зміг би пояснити дитині чому він не повинен бути з рідними людьми. Після розмов, перед дорогою в лікарню малюк став посміхатися, відчувши впевненість сказав, що точно не боїться, тому що буде зв'язок з батьками телефоном», – написав Ревун.

Хлопчика спочатку направлять у лікарню, а потім в центр соціально-психологічної реабілітації дітей, батьків відправлять на медогляд.

Також Ревун подякував людям, які в мережі йому розповіли про ситуацію. Користувачі інтернету негайно долучилися до розв'язання проблеми, деякі навіть запропонували працевлаштувати батьків і допомогти з житлом.

До слова, у центрі Києва затримали жінку, яка несла немовля у сумці.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала рішення суду щодо усиновлення дитини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва