Вакцинація дітей та підлітків від коронавірусу: коли розпочнеться

20:02, 7 июля 2021
Україна планує вакцинувати дітей, але які мають дуже серйозні хронічні захворювання.
Вакцинація дітей та підлітків від коронавірусу: коли розпочнеться
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У МОЗ повідомляють, що наразі не можна зі стовідсотковою впевненістю говорити про вакцинацію українських підлітків напередодні нового навчального року, пише медичний портал itmed.org.

Так, з 12 років можлива вакцинація дітей від коронавірусу препаратом Cominarty від Pfizer. Однак, в Україні поки немає такої практики.

«На цей час для вакцинації дітей схвалена вакцина Pfizer Comirnaty. У кількох країнах почалася вакцинація дітей від 12 років. Молодше 12 років, наскільки мені відомо, поки ніхто не вакцинує. І у всіх, що схвалюють документах, все-таки говориться - від 12 років. Вакцинувати дітей можна з різних міркувань, але в першу чергу, щоб захистити їх самих від COVID-19, від нових штамів», - повідомила в одному з ефірів експерт UNICEF Катерина Булавінова.

В Україні теж перейматимуть таку практику, це стосуватиметься дітей, які мають дуже серйозні хронічні захворювання.

«Але деякі країни вакцинують всіх дітей. Ізраїль, наприклад, вакцинує. В основному дітей вакцинують ті країни, які розібралися з вакцинацією у дорослих», - додала експерт.

У свою чергу головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін наголосив, що до початку нового навчального року, який стартує з 1 вересня, в Україні можуть не встигнути щепити від COVID-19 дітей та підлітків.

«Наразі інформація про вакцинацію дітей є обмеженою. Остаточне рішення ухвалюватиме національно-технічна група експертів з питань імунізації. Перед початком навчального року ми маємо розуміти тактику щодо вакцинації дітей та підлітків», - сказав Кузін.

Так, 24 червня у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вперше повідомили, що дітей можна вакцинувати від коронавірусу COVID-19.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в МОЗ припускають недопуск до закладів освіти невакцинованих дітей.

Крім того, ми повідомляли про вакцинацію підлітків: Канада першою дозволила проводити щеплення дітям від 12 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва