Що ще потрібно знати про CoronaVac: детальний огляд вакцини

06:00, 5 ноября 2021
Вакцина CoronaVac схвалена ВООЗ для екстреного використання.
Що ще потрібно знати про CoronaVac: детальний огляд вакцини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна, – CoronaVac від компанії Sinovac Biotech. Це інактивована вакцина, яку розробила китайська біофармацевтична компанія Sinovac Biotech, – повідомляє пресслужба МОЗ.

Схвалена ВООЗ для екстреного використання. Застосовується у 40 країнах, таких як Китай, Туреччина, Аргентина, Бразилія, Мексика, Індонезія, Казахстан, Вірменія, Грузія тощо.

Згідно з результатами чилійського дослідження, проведеного в лютому-квітні 2021 року, опублікованими в журналі «The New England Journal of Medicine», ефективність Coronavac/Sinovac становить 65,9% у запобіганні захворюванню на COVID-19 (штами «Альфа» та «Гамма»), 87,5% у попередженні госпіталізації та 86,3%  у запобіганні смерті від ковіду. 

Вакцина також довела свою ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті внаслідок захворювання, викликаного штамом «Дельта». Дослідження серед мешканців Китаю віком 18–59 років, які здійснював центр контролю та профілактики захворювань у Гуанчжоу в травні 2021 року під час спалаху захворюваності на штам «Дельта», виявили, що дві дози вакцини мали ефективність у 59% відсотків проти симптоматичного захворювання на COVID-19, 70,2% проти середньої форми тяжкості захворювання і 100% проти важких випадків.

Вакцина CoronaVac — це інактивована вакцина, вона містить у своєму складі неактивний, «вбитий» вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

Технології вироблення інактивованих вакцин вже майже 70 років. Першу вакцину за цією технологією розробили ще 1955 року. Це була вакцина від поліомієліту.

Діюча речовина вакцини: інактивований вірус SARS-CoV-2. Допоміжні речовини: гідроокис алюмінію – пришвидшує та підсилює дію активного компонента; гідрофосфат натрію 12-водний та гідрофосфат натрію моногідрат – буферні речовини, що стабілізують вакцину, щоб її кислотний рівень збігався з рівнем нашого тіла; натрію хлорид  – є розчинником і коригує сольовий баланс вакцин.

Інтервал між введеннями вакцини 14-28 днів. Для повної вакцинації необхідні 2 дози.

Sinovac Biotech – це китайська біофармацевтична компанія, яка вже 22 роки розробляє та виробляє вакцини, які захищають від інфекційних захворювань.

За час існування, компанія захистила мільйони людей. Щороку вони виробляють до 500 млн вакцин. Наприклад, проти ентеровірусу, універсального пандемічного грипу, японського енцефаліту і сказу в людей.

Саме компанія Sinovac розробила й вивела на ринок вакцини проти гепатиту А та В, вірусів грипу, паротиту. Вакцина проти гепатиту А є прекваліфікованою Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Вакцини виробництва Sinovac схвалені в 40 країнах світу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві в аптеках вакцинуватимуть від грипу.

Додамо, що Україна отримає майже 3 млн доз вакцини Moderna.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України