Позов Міноборони про стягнення пені за порушення умов укладеного договору: рішення суду

12:40, 16 октября 2018
З товариства з обмеженою відповідальністю, до якого подано позов, буде стягнуто понад 1 млн грн.
Позов Міноборони про стягнення пені за порушення умов укладеного договору: рішення суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Позов Міністерства оборони України до товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстрованого в Чугуєві, про стягнення пені за порушення умов укладеного договору розглянув Господарський суд Харківської області. Про це повідомляє прес-служба суду.

«У травні 2017 року на підставі аукціону держзакупівель чугуївське підприємство було визнано переможцем і уклало договір з Міністерством оборони України на поставку палива для газотурбінних двигунів загальною вартістю понад 59 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Також було відмічено, що, згідно з умовами договору, за порушення строків поставки продукції потрібно сплатити замовнику пеню в розмірі 0,1 відсотка від вартості продукції, з якої допущено прострочення виконання за кожний день, а за прострочення понад 30 днів додатково стягується штраф у розмірі 7 відсотків вказаної вартості. Міноборони за допущення прострочення і відсутність поставки пального нарахувало товариству пеню в загальній сумі понад 1 млн. 200 тис. грн.

«Підприємство не довело відсутність своєї вини у простроченні поставки пального, а навпаки ТОВ достовірно знало термін поставки товару і усвідомлювало власні можливості щодо забезпечення і реалізації умов договору. Також відсутні обставини, які ускладнювали або унеможливлювали виконання умов договору. Відповідно до частини 2 статті 217 Господарського кодексу України учасник господарських відносин відповідає за невиконання або неналежне виконання господарського зобов'язання», — підкреслили у повідомленні.

Суд, перевіривши матеріали справи, вирішив задовольнити позов Міністерства оборони України та стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю понад 1 млн 200 тис грн.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 3 вересня 2018 року Верховний Суд закрив провадження в адміністративній справі за позовом народного депутата України Євгена Мураєва до Президента щодо непідписання закону. У зв'язку з чим було прийнято рішення про те, що ця справа не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду