Нові робочі місця та стабільний розвиток у регіонах: до ВР внесено законопроект

11:50, 4 апреля 2019
У Верховній Раді розглянуть зміни щодо поліпшення ситуації у містах з низьким економічним рівнем
Нові робочі місця та стабільний розвиток у регіонах: до ВР внесено законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 квітня до Верховної Ради України за ініціативи групи народних депутатів (І. Котвіцький, Г. Кривошея та ін.) було подано проект закону №10200 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення діяльності територій пріоритетного розвитку. Як зазначають автори проекту, зміни, що пропонується внести, мають вдосконалити організаційно-правові засади діяльності територій пріоритетного розвитку.

Проектом пропонується внести зміни до ст. 415 Господарського кодексу України та положень низки законів. Зокрема, пропонується навести у ГК України визначення поняття «території пріоритетного розвитку» як частини території України у межах міста чи району, на якій склалися несприятливі соціально-економічні умови і на якій на підставах та в порядку, передбачених законом, вводиться спеціальний правовий режим економічної діяльності з метою створення нових робочих місць та стимулювання розвитку території. Таке ж визначення вноситься і в ЗУ «Про стимулювання розвитку регіонів».

Як прокоментував один за авторів законопроекту, народний депутат Ігор Котвіцький, «території пріоритетного розвитку — це дієвий механізм економічного стимулювання і розвитку регіонів. В Україні він застосовується з 1998 року. За цей час було створено 72 одиниці, вони продемонстрували свою ефективність. Але останнім часом цьому економічному інструменту прискорення та стимулювання регіонального розвитку приділяється недостатньо уваги. Саме для стимулювання економічного розвитку територій ми з колегами розробили та зареєстрували у Верховній Раді України законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення діяльності територій пріоритетного розвитку» (реєстр. №10200)».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета»  розповідала, від чого залежить розмір допомоги по безробіттю.

Також нещодавно ми писали про кількість неофіційно працюючих українців.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва