Нардепи вимагають звільнення міністра Реви через інтерв’ю: що наговорив голова Мінсоцполітики

14:42, 8 мая 2019
Ще одна група народних депутатів зареєструвала постанову про звільнення міністра соцполітики.
Нардепи вимагають звільнення міністра Реви через інтерв’ю: що наговорив голова Мінсоцполітики
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 травня група народний депутатів (Новинський В., Вілкул О., Воропаєв Ю. та ін.) зареєструвала до Верховної Ради проект постанови №10274 про визнання роботи міністра соціальної політики України Реви А.О. незадовільною та звільнення його із займаної посади.

Нагадаємо, що раніше депутати вже реєстрували схожу постанову, в якій вимагали відправити міністра соцполітики Андрія Реву у відставку.

Автори проекту постанови вбачають необхідність її прийняття в неприпустимих діях міністра, а також в незадовільному стані соціальної політики у сфері забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, зокрема їх прав на пенсійне забезпечення.

Основні претензії у нардепів виникли після сюжету телеканалу BBC від 26 квітня. В інтервью Рева А.О. вказав, що: «Усі, хто був проукраїнський, — усі виїхали. А той, хто хоче отримувати дві пенсії, там і тут, хай потерпить. Мені їх не шкода абсолютно, чесно скажу. Мені шкода тих солдатів і офіцерів, які вбиті там за цих мразей».

За словами парламентарів, міністр соціальної політики України, коментуючи ситуацію з виплатою пенсій на тимчасово окупованих територіях, принизив честь та гідність громадян, що перебувають на тимчасово окупованих територіях, та вдався до висловлювань, несумісних з завданням обстоювати права і свободи людини та громадянина. А саме у цьому присягався перед народом України міністр соціальної політики України Рева А.О.

Автори постанови зазначають, що дії міністра соціальної політики України Реви А.О. свідчать про свідоме та зумисне недотримання останнім вимог Конституції України та законів України, а висловлені позиції чиновника свідчать про посягання на права і свободи людини і громадянина, зокрема соціальні права, однозначну спрямованість на розпалювання національної ворожнечі за ознаками територіальної належності громадян, що несумісно із зайняттям посади міністра.

Саме тому нардепи вимагають визнати роботу міністра соціальної політики України Андрія Олексійовича Реви незадовільною та звільнити його з посади міністра соціальної політики України.

Сам же Андрій Рева надав розгорнуте роз’яснення щодо свого резонансного коментаря. Він зазначив: «Особисто я вважаю, що тим громадянам України, хто зі зброєю в руках воює проти власної країни, убиває наших солдат і офіцерів, платити пенсії неприпустимо. Саме цю категорію українських громадян я вважав, вважаю і буду вважати негідниками, які самі себе поставили за межі правового поля. Я вважаю негідниками тих наших співгромадян, хто заради подвійної пенсії сприяв окупації української землі, а тепер очікує на отримання російського паспорта разом з подвійною пенсійною виплатою, анонсованою окупантами. 

Але я в жодному разі не вважаю тих українських громадян, хто свідомо не допомагає окупантам і хто просто став їх заручником, винними у ситуації, що склалася. Я робив і буду робити все від мене залежне, щоб допомогти цим людям. Це моя тверда життєва позиція, заснована на власних переконаннях».


Нагадаємо, також «Судово-юридична газета»  писала про те, що Уляна Супрун подала до суду на журналіста.

Також ми писали, що міністр оборони підписав наказ щодо підвищення надбавок воєнним.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області