Інавгурація Зеленського може відбутися 1 червня

17:03, 10 мая 2019
Народний депутат турбується, чи встигнуть іноземні гості зібратися на урочистості.
Інавгурація Зеленського може відбутися 1 червня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 травня народний депутат Олександр Сугоняко зареєстрував проект постанови №10270-4 про проведення Верховною Радою України урочистого засідання з нагоди складення присяги українському народові новообраним Президентом України 1 червня 2019 року, чим додав до списку можливих дат інавгурації Володимира Зеленського ще один варіант.

Нардеп зазначає, що хоча новообраним Президентом України Зеленським В. О. і заявлено про бажання провести урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення ним присяги 19 травня 2019 року, у цей день відзначатиметься День пам’яті жертв політичних репресій, а це передбачає проведення жалобних заходів та відповідні правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах, що об’єктивно створюватиме перешкоди для церемонії інавгурації як у питанні її висвітлення, так і в питанні участі у її проведенні народних депутатів України та запрошених осіб.

Також автор документа наголошує, що проведені в Україні чергові вибори Президента України визнані українською і світовою спільнотою демократичними та такими, що відповідають усім міжнародним стандартам. Як відомо з повідомлень у ЗМІ, взяти участь в урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди складення присяги новообраним Президентом України виявили бажання лідери країн-партнерів України та іноземні делегації. А це означає необхідність завчасного узгодження з ними дати проведення урочистого засідання Верховної Ради України та/або коригування їх робочих графіків.

О. Сугоняко вважає, що присутні на інавгурації чекають почути від новообраного Президента України Зеленського його бачення подальшого курсу України, основних засад зовнішньої та внутрішньої політики, тих сфер держави, в яких за Конституцією України глава держави має вирішальний вплив і в яких може ухвалювати рішення одноосібно. Тому нардеп вбачає за доцільне проведення урочистої інавгурації саме 1 червня 2019 року о 10:00 у залі засідань Верховної Ради України.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала думки фахівців щодо можливостей дострокових виборів в Україні

Також ми писали про те, що вже запропоновано три можливі варіанти проведення урочистої церемонії.

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси