МЗС висловило протест проти заборони Світового конгресу українців у Росії

20:45, 12 июля 2019
Кремлівський список «небажаних організацій» поповнився Всесвітнім конгресом українців.
МЗС висловило протест проти заборони Світового конгресу українців у Росії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту посилити дипломатичний тиск на РФ у зв’язку із визнанням росіянами «небажаною» діяльності Світового конгресу українців.

«Таке рішення вкотре продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ», — ідеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

«З іншого боку, не може не тішити той факт, що зареєстрована у Канаді неурядова організація українців «становить загрозу основам конституційного ладу та безпеки РФ». Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля», — додали в МЗС, підкресливши, що метою цієї організації є підтримка української ідентичності та реабілітація українських поранених військовослужбовців і цивільних осіб, що постраждали від російської збройної агресії проти України.

У міністерстві закликали світову спільноту відреагувати на рішення держави-агресора.

«Україна готова вжити усіх кроків у відповідь на це ганебне рішення держави-агресора та закликає міжнародну спільноту розглядати це рішення Генеральної прокуратури РФ як чергове зухвале порушення фундаментальних прав людини, у тому числі прав української меншини на території Росії, та посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим», — так звучить заклик у заяві МЗС.

Раніше Генеральна прокуратура Росії визнала «небажаною» діяльність міжнародної неурядової організації «Світовий конгрес українців».

Закон про «небажані організації» президент Росії Володимир Путін підписав у травні 2015 року. Згідно з цим документом, таким структурам забороняється працювати на території Росії. Співпрацювати з ними також заборонено.

Світовий конгрес українців створений в 1967 році в США. Зараз його штаб-квартира розташована в Торонто. Організація є координатором українських діаспор по всьому світу.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва поновив розгляд справи про заборону Комуністичної партії України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва