Наша робота — це не арешт, а вирок та в’язниця, — Артем Ситник

17:42, 24 июля 2019
Директор НАБУ сподівається на відміну «правок Лозового».
Наша робота — це не арешт, а вирок та в’язниця, — Артем Ситник
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

18 липня у приміщенні Офісу Президента відбулося засідання Антикорупційної ради, у якому взяв участь директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник. Під час цього заходу лунали тези щодо розширення повноважень НАБУ та скорої роботи Вищого антикорупційного суду. На конференції «Нова антикорупційна стратегія для України» Артем Ситник розповів, якою саме він бачить ефективну роботу НАБУ та ВАКС.

«Перше завдання кримінального права — це кара. Тому вважаю, що функція НАБУ — виявити кримінальне правопорушення, дати йому оцінку, кваліфікацію. А Антикорупційний суд вже виносить вирок, що базується на ґрунтовних доказах. Наша робота — це не арешт та затримання, а вирок, в’язниця, повернення коштів, які було отримано незаконним шляхом, до бюджету. Це те, на що очікує суспільство», — підкреслив Артем Ситник.

Поділився директор НАБУ і своїми очікуваннями від роботи нового парламенту. Так, на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики 18 липня він попросив надати НАБУ право на автономне прослуховування.

«Ми дуже сподіваємося, що буде прийнято рішення про надання нам можливості прослуховування, про що ми давно говоримо. Також є сподівання, що буде повернута відповідальність за незаконне збагачення та відмінено «правки Лозового». Взагалі, є дуже багато ініціатив, але це основні. Також ми розраховуємо на повернення нам доступу до декларацій НАЗК. Це те, що ми б хотіли бачити в першу чергу. 

Ці ініціативи є, відповідні законопроекти подані, і я сподіваюсь, що новий парламент запрацює якомога швидше і ці ініціативи підтримає», — поділився Артем Ситник.

Стосовно свого майбутнього на посаді очільник НАБУ налаштований досить оптимістично.

«Спроби звільните мене були завжди. І я не виключаю такого в майбутньому. Але зараз є певний прогрес по справам, які ми розслідуємо разом з САП, є певне «потепління» у відносинах з СБУ. Ми налаштовані на позитив», — прокоментував він.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала коментар Руслана Рябошапки щодо правок Лозового, суди та майбутню посаду Генпрокурора.

Також ми оприлюднили проект Антикорупційної стратегії.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва