Мін’юст затвердив зміни щодо примусового виконання рішень

15:34, 13 августа 2019
Врегульовано питання онлайн-сплати боржником заборгованості та розширено можливості доступу сторін провадження до електронної інформації.
Мін’юст затвердив зміни щодо примусового виконання рішень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 серпня 2019 року набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 16.07.2019 № 2165/5 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України», яким внесено зміни до нормативно-правових актів з питань примусового виконання рішень.

Зміни вносяться з метою є вдосконалення процедури примусового виконання рішень, зокрема, порядку стягнення з боржника витрат виконавчого провадження, розширення можливостей доступу сторін виконавчого провадження до автоматизованої системи виконавчого провадження, а також виключення положень щодо сплати стягувачем авансового внеску при пред’явленні виконавчого документа до примусового виконання.

Так, змінами до Інструкції з організації примусового виконання рішень запроваджено інститут мінімальних витрат виконавчого провадження. Розмір таких витрат визначається відповідною постановою виконавця, яка виноситься одночасно з відкриттям виконавчого провадження.

Згідно зі змінами, внесеними до Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження, інформація про розмір витрат виконавчого  провадження відображатиметься в автоматизованій системі, що дозволить боржнику сплатити заборгованість в обсязі, необхідному для закінчення виконавчого провадження та скасування вжитих виконавцем заходів примусового виконання рішень без відвідування державного або приватного виконавця.

З метою врегулювання питання виключення боржника, який виконав рішення про стягнення коштів в повному обсязі, з Єдиного реєстру боржників, також вносяться зміни, відповідно до яких у разі сплати боржником заборгованості в повному обсязі виконавець має підготувати розпорядження про перерахування коштів та винести постанову про закінчення виконавчого провадження.

Також тепер врегульовано питання онлайн-сплати боржником заборгованості та розширено можливості доступу сторін провадження до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження через інструменти електронної ідентифікації відповідно до ЗУ «Про електронні довірчі послуги».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, як виправити помилку у разі  дублювання кадастрового номеру.

Також стало відомо, що НАБУ відкриє кримінальне провадження проти директора ДБР.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області