Рада прийняла законопроект про зняття депутатської недоторканності за основу

00:30, 30 августа 2019
Законопроект був внесений в Раду VIII скликання Петром Порошенко.
Рада прийняла законопроект про зняття депутатської недоторканності за основу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України 29 серпня під час засідання ухвалила Постанову про попереднє схвалення законопроекту «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)».

За ухвалення документа проголосували 363­­ депутатів.

Законопроект № 7203 був внесений в Раду VIII скликання п’ятим президентом України Петром Порошенко. Документом пропонується вилучити зі ст. 80 Конституції положення про те, що народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані, а також про те, що їм гарантується депутатська недоторканність.

У разі затвердження в цілому конституційних змін у цій статті залишиться тільки одна норма — про те, що народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Передбачено, що закон набуває чинності з 1 січня 2020 року.

Напередодні депутат від фракції «Слуга народу», представник Президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що першим рішенням наступної сесії парламенту має бути фінальне затвердження зняття депутатської недоторканності. 

«Це зміни до Конституції, тому нашим першим рішенням наступної сесії має бути фінальне затвердження зняття депутатської недоторканності», — сказав Герус журналістам у четвер у кулуарах парламенту.

Нагадаємо «Судово-юридична газета» повідомляла, що партія Петра Порошенка «Європейська солідарність» виступила проти включення питання про депутатську недоторканність до порядку денного першого дня роботи нового парламенту. 

Додамо, що президентська партія подасть 435 змін в Конституції.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду