Президент Зеленський виступив на відкритті роботи Вищого антикорсуду

10:32, 5 сентября 2019
Президент Володимир Зеленський та представники Офісу Президента прибули на відкриття Вищого антикорупційного суду України.
Президент Зеленський виступив на відкритті роботи Вищого антикорсуду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

5 вересня на відкритті Вищого антикорупційного суду у приміщенні за адресою: проспект Перемоги, 41, були присутні Президент України Володимир Зеленський та голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

Після Гімну Володимир Зеленський зазначив, що судді ВАКС добре співають.

«Я вас вітаю! За один місяць у вас є ця прекрасна будівля, зробили ремонт.

Я хотів би сказати голові нашого Офісу пану Богдану: «Ти бачиш, пане Богдан, «ми не можемо переїхати», ти бачиш, як люди за один місяць роблять ремонт? «У нас немає грошей».

Ми раді, що ми вам допомогли. Хочу, щоб ми поаплодували кожній людині, яка це зробила», — зазначив Володимир Зеленський, маючи на увазі проблеми з фінансуванням ремонту будівлі для розміщення Вищого антикорсуду.

«Перед вами сьогодні дійсно великий виклик. І це не просто повернення викраденого громадянам через покарання топ-чиновників, топ-корупціонерів. Це повернення громадянам відчуття та віри в те, що дійсно в Україні є справедливість.

Я розумію, що зараз є проблема з межами підсудності, і ми цю проблему ще не вирішили. Раніше дехто — не будемо називати прізвище — на законодавчому рівні постарався, щоб всю вашу роботу можна було завалити тисячами дрібних справ. Хтось дуже хотів, щоб ви щодня займалися такими питаннями, як те, що якийсь там сільський голова якось не так витратив 200 грн. І це все для того робилось, щоб гучні справи залишались в тіні та в довгому ящику.

Але ми вже займаємося цим питанням разом з Верховною Радою і дійсно зробимо все, щоб найгучніші справи були розглянуті. Ви очікуєте близько 200 гучних справ з розкрадання, з страшними діями корупціонерами, і ми допоможемо, щоб ви вільно розглянули ці справи та корупціонери були покарані.

Я не можу ставити вам завдання, але як громадянин я сподіваюсь, що корупціонер буде покараний, а громадянин, інвестор буде захищений», — підкреслив Президент.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вела трансляцію брифінгу з нагоди початку роботи Вищого антикорсуду з участю Зеленського.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області