Рада суддів звернеться до Верховної Ради щодо перегляду видатків державного бюджету на суди

13:27, 20 сентября 2019
Показники проекту Держбюджету-2020 не враховують ряд суттєвих факторів, які потребують додаткових обсягів бюджетних призначень порівняно з Державним бюджетом України на 2019 рік.
Рада суддів звернеться до Верховної Ради щодо перегляду видатків державного бюджету на суди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час свого засідання 20 вересня у Херсоні Рада суддів України розглянула питання стосовно видатків на судову систему, які планується закласти в Державний бюджет на 2020 рік.

«ДСА України, як головний розпорядник бюджетних коштів, опрацювало доведені Міністерством фінансів України граничні обсяги видатків загального фонду державного бюджету в обсязі 11 622 144,8 тис. грн та спеціального фонду державного бюджету в обсязі 3 000 000 тис. грн, всього — 14 622 144,8 тис. грн для формування проекту закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Доведені показники не враховують ряд суттєвих факторів, які потребують додаткових обсягів бюджетних призначень порівняно з Державним бюджетом України на 2019 рік.

Саме тому ми вже звернулись з листами до уряду, до профільних комітетів, до Мінфіну з проханням переглянути планові показники на 2020 рік. Фактично запланований бюджет на 2020 рік залишається на рівні 2019 року, без врахування інфляційних процесів, зміни посадових окладів.

Ми звертаємось до Ради суддів України з проханням підтримати звернення стосовно вжиття невідкладних заходів щодо вирішення питання про перегляд граничного обсягу видатків загального фонду державного бюджету. Для нас це дуже важливо», — звернувся до членів РСУ голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Рада суддів України одноголосно підтримала таке звернення та доручила голові Ради суддів України підписати звернення до голови Верховної Ради України, голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, голови Комітету Верховної ради України з питань правової політики стосовно вжиття невідкладних заходів щодо вирішення питання про перегляд граничного обсягу видатків загального фонду державного бюджету для ДСА України як головного розпорядника бюджетних коштів, з метою належного фінансового забезпечення органів судової влади відповідно до статті 130 Конституції України.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що під час засідання Ради суддів України голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк повідомив, що в листопаді кількісна потреба в суддях та працівниках апарату може бути переглянута.

Також відомо, що Рада суддів України розглянула декілька важливих питань, серед яких проблема неприйняття судами документів, поданих через підсистему електронного суду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді