Дисциплінарне провадження щодо заступника голови ДСА Гізатуліної закрито

16:30, 27 сентября 2019
Комісія з питань вищого корпусу державної служби закрила дисциплінарне провадження щодо заступниці голови ДСА Холоднюка.
Дисциплінарне провадження щодо заступника голови ДСА Гізатуліної закрито
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

27 вересня 2019 року Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя затвердила пропозиції Комітету з дисциплінарних проваджень, а також розглянула дисциплінарне провадження, порушене Вищою радою правосуддя стосовно заступника голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Людмили Василівни.

У засіданні Комісії взяли участь голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Матвійчук В.В., члени Комісії Гречківський П.М., Голубицький С.С., Стародуб О.П., Дроздов О.М., Остапець С.Л., Масенко Д.Є.

Перед початком розгляду питань порядку денного засідання Комісія задовольнила заяву Остапця С.Л. про самовідвід у розгляді питань порядку денного від 27 вересня 2019 року щодо дисциплінарних проваджень стосовно голови Державної судової адміністрації Холоднюка З.В. і заступника голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Л.В.

Під час засідання Комісія розглянула дисциплінарне провадження, порушене рішенням Вищої ради правосуддя від 23 квітня 2019 року стосовно заступника голови ДСА України Гізатуліної Л.В.

Заслухавши члена Комісії Стародуба О.П., Комісія ухвалила підтримати пропозиції Комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які обіймають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя (далі — Комітет з дисциплінарних проваджень), від 23 серпня 2019 року та рекомендувати Вищій раді правосуддя закрити дисциплінарне провадження стосовно заступника голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Л.В. у зв’язку з відсутністю у її діях складу дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 65 Закону України «Про державну службу» (Дії, що шкодять авторитету державної служби).

Комісія також ухвалила затвердити пропозиції Комітету з дисциплінарних проваджень та сформувати три дисциплінарні справи щодо голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. на підставі рішень Вищої ради правосуддя від 29 серпня 2019 року та 24 вересня 2019 року.

Рішенням Комісії уповноважено голову Комісії Матвійчука В.В. та членів Комісії Гречківського П.М., Масенка Д.Є. і Стародуба О.П. підготувати відповідні запити щодо отримання інформації, пояснень громадян стосовно переданих до Комісії дисциплінарних проваджень та підготувати проекти висновків про наявність чи відсутність у діях Холоднюка З.В. дисциплінарного проступку, ступінь його вини, характер тяжкості вчиненого дисциплінарного проступку, а також про наявність чи відсутність підстав для притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, Комісія ухвалила делегувати Дроздова О.М. до складу робочої групи для оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки  коментаря до нього, Остапця С.Л. —– до складу робочої групи з оновлення Правил поведінки працівника суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комісія з питань вищого корпусу держслужби в системі правосуддя проводила засідання.

Також ВРП оновила склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Крім того, Вища рада правосуддя розглянула питання про внесення змін до складу дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська