У «Слузі народу» пропонують зміни до Митного кодексу щодо «євробляхерів»

16:10, 23 октября 2019
У законопроекті нардепи пропонують до 31 грудня повернути штрафи, які існували до 2018 року.
У «Слузі народу» пропонують зміни до Митного кодексу щодо «євробляхерів»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

18 жовтня народні депутати (Ковальчук О.В., Гетманцев Д.О.) подали на розгляд до Верховної Ради проект закону №2288  про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481.

25 листопада 2018 року набрав чинності  ЗУ «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України». Цим законом, зокрема, до статей 469, 470 та 481 Митного кодексу України внесено зміни, спрямовані на посилення відповідальності за перевищення строків транзиту та тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією та передачу їх у користування іншим особам. Зазначені зміни стали чинними 22 серпня 2019 року.

Проте 22 вересня 2019 року набув чинності ЗУ «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України», яким, зокрема, тимчасово, до 31 грудня 2019 року включно, осіб, відповідальних за дотримання умов митних режимів тимчасового ввезення або транзиту щодо транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, ввезених на митну територію України, звільнено від адміністративної відповідальності, передбаченої частиною четвертою статті 469 Митного кодексу України. Зміни до статей 470 та 481 МКУ Законом №73-ІХ не вносилися, їх дія не зупинялася.

За словами авторів законопроекту, метою ухвалення закону №73-IX було відтермінування застосування посилених санкцій за порушення митних правил при ввезенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України в митному режимі тимчасового ввезення та переміщенні їх цією територією в митному режимі транзиту, однак у повному обсязі ця мета досягнута не була.

Народні депутати наголошують, що наразі виникла необхідність у внесенні до Митного кодексу України додаткових змін саме для повного досягнення мети.

Проектом закону автори пропонують доповнити розділ ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України новим пунктом 95 щодо тимчасового, до 31 грудня 2019 року включно, звільнення осіб, відповідальних за дотримання умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту щодо транспортних засобів, від адміністративної відповідальності, передбаченої частинами четвертою-шостою статті 470, частинами першою і другою та четвертою-шостою статті 481 МКУ, тобто відновити умови притягнення до адміністративної відповідальності за статтями 470 та 481 МКУ, які існували до запровадження посилених санкцій за цими статтями.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала відео про те, як ухвалювали законопроект 1008.

Також ми писали, що в електронній системі «Прозорро Продажі» розпочався продаж майна банкрутів.

 

 



Анастасія Нові

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва