Президент пропонує внести нові зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів»

12:16, 14 ноября 2019
Законопроект пропонує внести до Закону «Про судоустрій і статус суддів» положення щодо розширення повноважень голови апеляційного суду.
Президент пропонує внести нові зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський виступив ініціатором законопроекту №2415 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про розвідку».

Нагадаємо, днями Володимир Зеленський подав низку законопроектів щодо вдосконалення правових та організаційних засад функціонування розвідки, які мають на меті унормовання структури розвідувального співтовариства та вдосконалення принципу розмежування повноважень розвідувальних органів України та сфер їхньої відповідальності.

Враховуючи зазначене та для реалізації положень Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки в частині удосконалення механізмів діяльності розвідувальних органів України, Президент вніс на розгляд Ради законопроект №2415.

Отже, проектом закону пропонується внести до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» положення щодо розширення повноважень голови апеляційного суду.

Зокрема, крім вже визначених чинним законодавством функцій голови апеляційного суду щодо здійснення повноважень слідчого судді, у випадку прийняття законопроектів щодо розвідувальної діяльності голова апеляційного суду здійснюватиме повноваження уповноваженого судді та призначатиме суддів (суддю) для здійснення таких повноважень у випадках, визначених Законом України «Про розвідку».

Відповідний Закон у випадку його прийняття набере чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про розвідку».

Як зазначається у пояснювальній записці прийняття законопроекту про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про розвідку» дозволить удосконалити механізми діяльності розвідувальних органів України, створити правові засади для розгляду судом клопотань про надання дозволу на проведення розвідувальних заходів, що в свою чергу матиме позитивний вплив на ефективність та оперативність виконання зазначеними органами покладених на них завдань.

Крім того, відповідно до законопроекту обов'язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення, крім випадків, установлених законом.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Олексій Гончарук вніс законопроект щодо оновлення системи геопросторових даних.

Крім того, Володимир Зеленський підписав Закон щодо викривачів корупції.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва