Вища рада правосуддя затвердила Положення про конкурс у ВККС

18:28, 10 декабря 2019
Конкурс буде оголошений вже найближчими днями.
Вища рада правосуддя затвердила Положення про конкурс у ВККС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя на засіданні 10 грудня затвердила остаточну редакцію Положення про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Таке рішення було прийняте після опрацювання пропозицій та зауважень, наданих Радою суддів України та Національною школою суддів України.

Нагадаємо, що кілька днів тому «Судово-юридична газета» оприлюднила першу редакцію Положення, яку було розроблено ВРП та скеровано у Раду суддів України та НШСУ для ознайомлення та висловлення пропозицій.

Положення визначає етапність конкурсу, порядок створення конкурсної комісії, вимоги до кандидатів у конкурсну комісію й у ВККС, умови відбору на тому чи іншому етапі конкурсу тощо.

За даними «Судово-юридичної газети», Вища рада правосуддя затвердила остаточну редакцію Положення з деякими правками. Наприклад, методологію для визначення рівня кандидатів до складу ВККС повинна розробити НШСУ, так само як і тестові завдання для етапу тестування. Також зазнала змін послідовність проведення спеціальної перевірки щодо кандидатів до ВККС.

Остаточна редакція Положення найближчим часом буде оприлюднена на сайті ВРП. Щодо конкурсу, то, вірогідно, він буде оголошений ВРП вже цього тижня.

Рада суддів України зі своїми представниками у складі конкурсної комісії може визначитись на засіданні 20 грудня. А ось коли до її складу будуть делеговані міжнародні експерти — досі невідомо.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва