Збої у реєстрі з оцінки майна: голова Фонду держмайна прокоментував проблеми

15:17, 6 февраля 2020
Існує проблема із внесенням звітів оцінювачів у реєстр з оцінки майна, — голова ФДМУ .
Збої у реєстрі з оцінки майна: голова Фонду держмайна прокоментував проблеми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як стало відомо, станом на 6 лютого в Україні зупинилися угоди з нерухомістю та землею. Причина, з якої ринок нерухомості вже декілька днів паралізований, — проблеми в роботі реєстру з оцінки майна. «Судова-юридична газета» вирішила дізнатися, чому безкоштовний сервіс внесення інформації до Єдиної бази звітів про оцінку працює зі збоями.

За словами голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, реєстр працює, але є певні технологічні збої, які виправляються кожного дня:

«З нотаріусами вже все добре, був місяць для напрацювання цієї системи, вона дуже складна. Проте з оцінювачами є проблема при внесенні ключів у реєстр з оцінки майна».

Про причини поганої роботи реєстру розповів заступник голови Фонду державного майна України Андрій Єгоров:

«З 1 лютого ми запустили систему. Через те, що ми мали стислий термін, у нас була можливість протестувати цю систему  лише на декількох користувачах. Та коли вона була запущена, тисячі користувачів одномоментно увійшли в систему — і в ній виявились недоліки.

Насправді там є декілька некоректностей, які були виявлені. Це не одна помилка, яку можна за годину вирішити, Тому коли багато користувачів одночасно зайшли в систему, ці елементи випадають», — пояснив він.

Андрій Єгоров підкреслив, що на сьогоднішній день в тому, що стосується нотаріусів, система працює стабільно. Нотаріуси перевіряють звіти. За інформацією на 5 лютого, нотаріусами перевірено 1,5 тисячі звітів.

«Проте є проблема із внесенням звітів оцінювачів, але ми вирішуємо цю проблему цілодобово. І найближчим часом всі проблеми буде вирішено», — пообіцяв заступник голови ФДМУ.

Також ми повідомляли, що з 1 лютого починають діяти нові правила оренди державного майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва