Як змінилася робота юристів внаслідок карантину: коментар

15:50, 27 марта 2020
Карантинні заходи сильно вплинули на юридичну професію.
Як змінилася робота юристів внаслідок карантину: коментар
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 18 березня у Києві зупинило роботу метро – головний засіб пересування мешканців столиці. А незабаром обмеження наклали і на наземний транспорт. У таких умовах чимало людей були переведені на дистанційну форму роботи, що позначилося і на роботі представників юридичної професії. Про особливості переживання карантину «Судово-юридичній газеті» розповіли два юристи – Сергій та Вадим, яких журналісти зустріли на вулиці.

«Безумовно, ситуація з поширенням COVID-19 хвилює та бентежить, а запровадження карантину та надзвичайної ситуації на території України не можуть не впливати на мій звичний ритм життя. Зараз намагаюся мінімізувати свої виходи на вулицю. Звичний офісний режим роботи перейшов у дистанційний, а традиційні прогулянки з друзями замінив на спілкування через інтернет-месенджери», — відзначає Сергій. При цьому чоловіка бентежать спекуляції навколо пандемії.

«Водночас бентежить той хайп, який люди несвідомо поширюють серед інших: не розібравшись, що таке «коронавірус», які його симптоми та ризики, які можливі наслідки, люди починають сіяти паніку та фейки між собою. З іншого боку, для деяких осіб карантин сприймається, ніби відпустка — шашлики в парку, розпиття пива на вулицях, постійні прогулянки — усе це засмучує. Беручи до уваги рівень поширення коронавірусу у світі та Україні, прогнозую, що карантинний режим триватиме до кінця травня», — зітхає юрист.

Вадим солідарний із попереднім інтерв’юером. Хлопець тільки-но почав працювати за професією, тому його засмучують карантинні заходи, однак приписи лікарів і влади він виконує.

«Максимальну кількість часу проводжу вдома, працюю дистанційно, на роботу виходжу в крайньому випадку. Мінімізую час перебування на вулиці, місця масових скупчень людей»,  говорить Вадим. І додає, що не розуміє дії влади, яка «занадто м'яко ставиться до повернення людей з-за кордону» у тому плані, що довго не закриває кордон, чим дає шанс на велике поширення вірусу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що через пандемію коронавірусу українці масово повертаються додому.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва