Апеляційні суди отримують подання про зміну підсудності справ щодо карантину

12:40, 6 апреля 2020
В окремих судах немає можливості розглядати протоколи з причини відсутності суддів.
Апеляційні суди отримують подання про зміну підсудності справ щодо карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Парламент доручив правоохоронцям притягувати до відповідальності осіб, які порушили загальнонаціональний карантин, запроваджений Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами від 16 березня 2020 року).

Поліція розпочала масово складати протоколи на порушників карантину, але з’ясувалося, що у деяких судах їх просто нікому розглядати.

Так, до Львівського апеляційного суду надійшло подання Жидачівського районного суду Львівської області про направлення справи № 443/374/20 про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 КУпАП на розгляд до іншого суду.

Подання з’явилося у зв’язку із тим, що у Жидачівському районному суду Львівської області (якому підсудна справа) неможливо здійснити автоматизований розподіл справи та визначити суддю для судового розгляду. Підстава – відсутність суддів.

Цьому ж апеляційному суду довелося передавати матеріали до іншого суду і у справі № 443/371/20.

В автоматизованій системі документообігу Жидачівського районного суду Львівської області вказану справу неможливо автоматизовано розподілити, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи. Штатна чисельність суду складає чотири судді, посади яких на даний час вакантні, у зв`язку із чим неможливо автоматизовано розподілити справи між суддями.

Така ж ситуація склалася у справі № 443/370/20.

27 березня 2020 року до Вінницького апеляційного суду надійшло подання Тростянецького районного суду про визначення підсудності по адміністративній справі № 147/271/20 (3/147/144/20) щодо притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП.

Подання мотивоване тим, що автоматизований розподіл судової справи між суддями Тростянецького районного суду Вінницької області неможливий через відсутність потрібної кількості суддів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ухвалені Верховною Радою закони про боротьбу з коронавірусом можуть залишитися декларативними.

Також ми писали, про які судові рішення, пов’язані із коронавірусом, стало відомо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва