Судебная, антикоррупционная реформа — наша задача сделать так, чтобы откат назад был невозможен: Руслан Стефанчук о планах команды Зеленского

11:40, 22 апреля 2020
По мнению вице-спикера Руслана Стефанчука, команде Президента удалось сделать народных депутатов такими же гражданами, как и другие украинцы.
Судебная, антикоррупционная реформа — наша задача сделать так, чтобы откат назад был невозможен: Руслан Стефанчук о планах команды Зеленского
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В своем блоге для «Украинской правды» вице-спикер Верховной Рады Руслан Стефанчук назвал основные, на его взгляд, достижения новой власти.

Так, по его мнению, новая команда Президента победила все негативные явления в парламенте.

«Якщо говорити про парламент – звідти зникли негативні явища, які існували завжди. 

Ми вирішили питання кнопкодавства, зараз вирішуємо питання поправочного спамуА головне – ми зробили народних депутатів такими ж громадянами, якими є решта українців, оскільки зняли депутатську недоторканність" - отметил он.

 Также в качестве основного достижения он называет разработку законопроекта о всеукраинском референдуме и его направление на рассмотрение иностранных экспертов.

«Ми звернулися до посла Швейцарії з проханням долучити кращі інституції, що займаються прямою демократією в цій країні. Вони мають надати оцінку цьому законопроєктові. Думаю, щойно буде знятий карантин, його одразу винесуть на розгляд Верховної Ради»

 Кроме того, по его мнению, парламенту удалось реализовать целый блок экономических преобразования для бизнеса.

«Це лише початок», - добавляет Руслан Стефанчук.

 «А ще – антикорупційна, судова, прокурорська реформи. Ми йдемо крок за кроком. Це важко, але ніхто й не говорив, що буде легко. 

Наше завдання – за чотири роки, що залишилися цій каденції, докласти максимальних зусиль, аби відкат вже був неможливий. Польщі та іншим країнам соціалістичного блоку вдалося зробити це ще у 90-і. Ми зараз долаємо той самий шлях», - подчеркнул он.

 Также, по словам вице-спикера, отставание Украины в этом и других вопросах связано с последствиями постсоветского мышления наших граждан - что государство должно что-то делать.

 «Чому ми запізнилися на 30 років? Думаю, це наслідки пострадянського мислення. За 70 років нам нав'язали певну матрицю, патерналістське ставлення до життя: держава все за тебе вирішить, все за тебе зробить. А ти маєш тільки ходити на роботу і не проявляти жодної активності», - рассуждает он.

 В качестве достижений Руслан Стефанчук назвал и отсутствие коррупционных скандалов за некоторыми, по его словам, исключениями: «Так, певні історії були, але не серед людей, які асоціюються із владою, і тим паче не у президента особисто».

 Закончил свой блог Руслан Стефанчук любимой фразой:

«І мені видається, що мав рацію Вацлав Гавел, який свого часу говорив: "Краще п'ять років помилок, ніж 50 років саботажу».

 Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України