Раді пропонують унормувати процес реалізації арештованого майна

11:50, 23 апреля 2020
Метою проекту закону є створення законодавчих передумов для посилення прозорості системи реалізації арештованого майна.
Раді пропонують унормувати процес реалізації арештованого майна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На офіційному сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту №3360 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні». Авторами є група народних депутатів від фракції «Слуга народу» на чолі із Андрієм Мотовиловцем. Метою проекту закону, як зазначають автори, є створення законодавчих передумов для посилення прозорості системи реалізації арештованого майна, підвищення ефективності виконання судових рішень, вдосконалення нормативного регулювання, а також усунення суперечностей між чинними актами в частині реалізації активів в межах процедури виконавчого провадження.

Що пропонують депутати

Проектом Закону передбачається внесення змін до ряду законодавчих актів у сфері реалізації арештованого майна в межах процедури виконавчого провадження, а саме:

1) виключення процедури реалізації за фіксованою ціною;

2) визначення порядку проведення електронних аукціонів: дане право надається Кабінету Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері реалізації майна (майнових прав, інших активів).

3) забезпечення можливості проведення електронних аукціонів  у спосіб продажу майна з можливістю зниження початкової ціни;

4) реалізація предмета іпотеки на електронному аукціоні.

Автори сподіваються, що прийняття проекту Закону дозволить підвищити ефективність системи реалізації арештованого майна у процедурі примусового виконання рішень, а також потенційно підвищити ефективність примусового виконання судових рішень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Раді планують посилити відповідальність за пошкодження телекомунікаційних мереж.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва