В медичних тестах накопичилося багато проблем, — нардеп

13:33, 29 апреля 2020
В Раді прокоментували проблеми оцінювання якості знань медиків.
В медичних тестах накопичилося багато проблем, — нардеп
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Медичний тест «Крок» викликає багато нарікань. Про це в коментарі «Судово-юридичній газеті» заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Валерій Дубіль.

«Проблема комплексна. І рівень знань наших студентів-медиків залишає бажати кращого, і практична реалізація незалежного оцінювання якості знань на основі тестів «Крок» викликає багато нарікань», — відзначив він.

За його словами, система незалежного оцінювання якості знань студентів – один з найважливіших елементів системи підготовки кадрів, адже вона усуває базовий конфлікт інтересів у цій сфері.

«Оцінку рівня знань не повинні робити ті, хто отримує платню за їхнє надання - тобто самі виші. Ця система була запроваджена в Україні у 1999 році і з тих пір майже не змінювалася. Тому можна казати, що у системі «Крок» вже накопичилось багато проблем. Це і якість тестів, які розробляють у тому числі фахівці на безкоштовній основі, і статус та економічна модель функціонування "Центру тестування", якій є монополістом і надає свої послуги за гроші вишів, і організація проведення тестування, на яку все частіше скаржаться студенти. Але все ці проблеми можливо вирішити. Потрібна покрокова модернізація та еволюційна зміна системи незалежного тестування без непродуманих «революційних» кроків (наприклад, як минулорічні «експерименти» на студентах, які замість позитивного ефекту призводять до колапсу системи незалежного оцінювання знань та даремних витрат бюджетних коштів)», — підбив підсумок Дубіль.

Раніше Валерій Дубіль проаналізував основні новації в сфері медичної освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва