В Раді хочуть унормувати проведення незалежної оцінки ефективності антикорупційних органів

08:20, 17 августа 2020
Проект розроблено з метою встановлення уніфікованого порядку проведення зовнішньої незалежної оцінки ефективності антикорупційних органів.
В Раді хочуть унормувати проведення незалежної оцінки ефективності антикорупційних органів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верхвоної Ради опублікували текст законопроекту № 3974 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку проведення зовнішньої незалежної оцінки ефективності антикорупційних органів». Автором є депутат від «Батьківщини» Володимир Кабаченко. Автор пише, що проект розроблено з метою встановлення уніфікованого порядку проведення зовнішньої незалежної оцінки ефективності антикорупційних органів.

Новації

Пропонується внести зміни до Законів «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів»:

  • Голова НАБУ письмово звітує перед парламентом, урядом та президентом раз на рік, а не кожні 6 місяців.
  • Фінансування діяльності комісії зовнішнього контролю та її членів, у тому числі секретаріату, що утворюється для допомоги в їхній діяльності, може здійснюватися за рахунок залучення міжнародної технічної допомоги у разі неможливості залучення фінансування з Державного бюджету України.
  • Контроль за витрачанням Національним бюро та Національним агентством коштів здійснюється Рахунковою палатою шляхом проведення аудиту один раз на два роки.
  • Щороку проводиться зовнішня незалежна  оцінка ефективності діяльності Національного агентства. Висновок зовнішньої незалежної оцінки ефективності діяльності Національного агентства оприлюднюється, включається як додаток до щорічного звіту про діяльність Національного агентства та заслуховується Верховною Радою України.
  • Національне агентство оприлюднює щорічний звіт не пізніше 10 березня на своєму офіційному веб-сайті разом із висновком Громадської ради.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Верховній Раді народні депутати Віталій Безгін (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Володимир Іванов (Слуга народу) та інші зареєстрували законопроект № 3975 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утворення та ліквідації районних державних адміністрацій у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів». 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді