Інноваційні інструменти задля підвищення ефективності досудового розслідування: відбудеться конференція

19:32, 14 сентября 2020
Як підвищити ефективність досудового розслідування: відбудеться конференція за участі практиків та експертів у сфері кримінальної юстиції .
Інноваційні інструменти задля підвищення ефективності досудового розслідування: відбудеться конференція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як підвищити ефективність досудового розслідування? Це питання стане основною ключовою темою конференції, яка відбудеться 24 вересня.

Практики, експерти у сфері кримінальної юстиції та правозахисники будуть обговорювати те, як інноваційні інструменти дозволяють захистити права людини, підвищити ефективність досудового розслідування і допомогти правоохоронцям на прикладі системи захисту прав затриманих — «Custody Records», методики допиту, спрямованої на збір інформації, — процесуального інтерв’ю, та «Стандартів досудового розслідування», які створюють спільні правила гри для всіх його учасників.

Система «Custody Records» покликана змінити підхід до обліку затриманих осіб. Фіксація за допомогою системи всіх дій щодо затриманого не лише сприяє підвищенню рівня захисту їхніх прав, але й є інструментом захисту самих правоохоронців від безпідставних звинувачень, а також допомагає підвищити ефективність управлінських процесів щодо утримання місць перебування затриманих. Планується обговорити, як Національна поліція України впроваджує систему «Custody Records» та які подальші кроки потрібні.

Також під час конференції обговорять методику проведення допиту @Investigative interview. Ukraine — інструмент, який дозволяє отримати більше інформації від затриманої особи без тиску на неї. Процесуальне інтерв’ю може зробити досудове розслідування ефективнішим, захистити права всіх його учасників та запобігти хибним обвинуваченням. Експерти розкажуть, як ця методика вже впроваджується в Україні і які перешкоди стоять на шляху до її використання всіма правоохоронними органами.

Також планується проаналізувати, як створити спільне розуміння «правил гри» для всіх учасників досудового розслідування, як цьому можуть допомогти «Стандарти», як їх впровадити задля підвищення ефективності правоохоронців і захистити права людини.

Мобільний додаток «Стандарти досудового розслідування» можна завантажити на iOS та Android.

Програма конференції доступна за посиланням: https://justconf.com.ua.

Реєстрація на захід за посиланням: https://bit.ly/34Pz4ft.

Участь у заході — безкоштовна, зареєстрованим учасникам буде надіслано персональне запрошення до участі в офлайн або онлайн-форматі.

Партнерами заходу виступають Тренінговий центр прокурорів України, Національна поліція України, Національне антикорупційне бюро України, Офіс Генерального прокурора, Міжнародний фонд «Відродження», Українська фундація правової допомоги, Експертний центр з прав людини, Центр політико-правових реформ та Real Stories Production.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва