Експертизу шкільних підручників проводитимуть нові фахівці: деталі

16:10, 24 декабря 2020
Прийом анкет та документів від кандидатів в експерти триватиме до 15 січня 2021 року.
Експертизу шкільних підручників проводитимуть нові фахівці: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки України (МОН) оголосило добір кандидатур до складу предметних (галузевих) експертних комісії та експертних груп, які займаються підручниками. Прийом анкет та документів від кандидатів триватиме до 15 січня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Наразі МОН отримало понад двадцять заяв.

Взяти участь у роботі експертних груп можуть наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники, викладачі, методисти, перекладознавці, перекладачі, психологи, фахівці в галузі інформаційних технологій та представники інститутів громадянського суспільства.

У МОН підкреслили, що кандидати повинні мати відповідну фахову освіту, як правило, науковий ступінь або вчене звання, досвід педагогічної, науково-педагогічної, наукової чи практичної діяльності щонайменше п’ять років, знати вимоги щодо викладання предметів, методик та технологій навчання й виховання, володіти навичками проведення експертизи.

Членами комісії з проведення антидискримінаційної експертизи можуть бути лише фахівці, які пройшли відповідне навчання для проведення цієї експертизи.

До складу комісій не можуть входити автори підручників, гриф яким надано протягом останніх п’яти років, та представники видавців, близькі особи зазначених осіб та особи, які мають конфлікт інтересів.

У МОН нагадали, що затверджено новий Порядок надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам, затверджений наказом від 20.07.2020 № 931 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 листопада 2020 р. за № 1119/35402. 

«Ті, хто на найвищому рівні керівництва дозволяли друк підручників із помилками у 2017-2020 роках, у МОН уже не працюють. Але той факт, що «результати» їхньої діяльності зазнали суспільного осуду, вважаю хорошою «профілактикою» на майбутнє. Діти не повинні страждати через помилки дорослих. А тим, хто нівелював пріоритети якості підручників, має бути хоч трохи соромно. Наше завдання сьогодні – комплексно розв’язати накопичені проблеми та забезпечити школярів підручниками якісного та цікавого змісту», – наголосив у свою чергу міністр освіти  і науки України Сергій Шкарлет.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в мережі висміяли помилку у шкільному підручнику.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва