Аграрні асоціації виступили на захист голови аграрного комітету Верховної Ради

12:33, 1 февраля 2021
Прийняттю рішення про усунення Миколи Сольського від посади має передувати публічна дискусія з обговоренням проблем в роботі комітету, вважають аграрії.
Аграрні асоціації виступили на захист голови аграрного комітету Верховної Ради
Джерело фото: rbc.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Аграрні асоціації звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням втрутитися у ситуацію із відставкою голови аграрного комітету Миколи Сольсього. Відповідне звернення ГС «Всеукраїнський аграрний форум» від імені шести провідних аграрних асоціацій: ГС «Аграрний союз України», ГС «Всеукраїнська аграрна рада», Всеукраїнська асоціація громад, Асоціація «Союз птахівників України», ВГО «Українська аграрна конфедерація» та Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» - оприлюднило AgroPolit.com.

Як відомо, під час останнього засідання 27 січня 2021 року десять депутатів комітету від фракції політичної партії «Слуга Народу» при підтримці трьох народних депутатів фракцій «Батьківщина» та «Європейська солідарність» ухвалили рішення щодо внесення пропозиції про відкликання голови комітету Миколи Сольського з займаної посади на розгляд Верховної Ради України. При цьому загальна чисельність членів аграрного комітету ВР складає 29 народних депутатів, а представників фракції «Слуга Народу» в ньому - 20.

У своєму листі аграрії звертають увагу на те, що прийняттю даного рішення не передувала публічна дискусія з обговоренням проблем в роботі комітету, які потребували б даного рішення.

«Такий стан речей, на наш погляд, свідчить про глибокий розкол як серед членів комітету, так і представників монобільшості, що ставить під сумнів можливість подальшої продуктивної роботи комітету та динамічного розгляду важливих для аграрного сектору законопроектів», - вважають представники аграрних асоціацій.

Як приклад вони наводять той факт, що на тому ж засіданні комітету депутати не змогли розглянути та рекомендувати Верховній Раді для прийняття у другому читанні законопроект № 2289, який має розблокувати можливість ввезення дослідних зразків інноваційних засобів захисту рослин для передреєстраційних державних випробувань. Крім того, під загрозою затримки розгляду виявилась ціла низка інших законопроектів, які є вкрай важливими та терміновими для прийняття. Зокрема, серед них є законопроекти, які є складовими комплексної земельної реформи та мають бути прийняті та імплементовані до початку обігу земель сільськогосподарського призначення, тобто до 1 липня 2021 року.

Зі свого боку аграрії загалом позитивно оцінюють роботу Комітету аграрної та земельної політики під головуванням Миколи Сольського, який до останніх подій працював як єдина команда, що дозволило забезпечити його ефективну роботу.

Тому Президента України просять запобігти  розгортанню зазначених негативних процесів.

Стало відомо, що 1 лютого 2021 року планується проведення зборів фракції «Слуга народу», на яких начебто збираються розглянути пропозицію 13-ти членів аграрного комітету про відкликання з посади голови цього комітету.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва