Уряд погодився розсекретити деяку інформацію стосовно об’єктів великої приватизації

16:45, 3 февраля 2021
Цим хочуть розширити коло потенційних інвесторів.
Уряд погодився розсекретити деяку інформацію стосовно об’єктів великої приватизації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на прохання голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка погодився дати протокольні доручення стосовно об’єктів великої приватизації.

За словами очільника ФДМУ, у 2021 році в Державному бюджеті України заплановано надходження від великої приватизації у сумі 12 млрд гривень. КМУ попередньо визначив перелік об’єктів. Щодо двох із них – Об’єднаної гірничо-хімічної компанії та Першого київського машинобудівного заводу «Більшовик», - ФДМУ завершує підготовку до продажу.

Кабмін буде просити міністерства та відомства сприяти цьому процесу. Особлива увага буде приділена приватизації Об’єднаної гірничо-хімічної компанії. Зокрема, з метою залучення більш широкого кола потенційних інвесторів, Міндовкілля, Мінекономіки, Мін’юст та Держгеонадра отримають доручення провести консультації зі Службою безпеки України стосовно зняття грифу «Для службового користування» з інформації про запаси корисних копалин, які розробляє ОГХК.

Вирішити це питання планують до 17 лютого.

За словами, голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, підприємством вже цікавляться 16 потенційних інвесторів. Відповідно, подальше збільшення їх кількості, через доступність всієї інформації про підприємство, позитивно позначиться на кінцевій ціні продажу об’єкта і залученні до державного бюджету значного обсягу фінансових ресурсів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва