«Хочеш норм суд – оплачуй марки і працю секретаря суду», — депутат від «Слуги народу» Василевська

18:33, 24 марта 2021
«Хочеш норм суд – плати за марки, конверти, оплачуй працю секретаря суду. Не хочеш - вибачай», — Ольга Василевська-Смаглюк запропонувала нову ідею.
«Хочеш норм суд – оплачуй марки і працю секретаря суду», — депутат від «Слуги народу» Василевська
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутат від фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк запропонувала власну ідею, очевидно, щодо подолання проблеми з нестачею коштів на забезпечення правосуддя.

Отже, пані Василевська-Смаглюк написала таке «Можна аналогічну систему запровадити в суді: хочеш норм суд - плати за марки, конверти, оплачуй працю секретаря суду. Не хочеш - вибачай» у коментарі до посту міністра юстиції України Дениса Малюськи щодо надходжень від платних камер у СІЗО.

Користувачі запропонували альтернативні гасла: «Хочеш нормальні закони - плати депутатам. Не хочеш – вибачай».

 

Нагадаємо, що депутат є головою підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Не виключено, що така пропозиція пані Василевської-Смаглюк є жартом. Разом з тим, нагадаємо, що наразі суди в своїй більшості припинили відправлення судових повісток, процесуальних рішень тощо учасникам процесів через відсутність коштів на марки, конверти, папір. Також у багатьох судах відключені стаціонарні телефони через борги. Окрім того, в частині судів працівники апарату отримують менше «мінімалки». Тобто, у даному випадку, учасникам процесів та працівникам апаратів судів зовсім не до жартів.

Також нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» писала, яким чином народні обранці могли б сприяти вирішенню проблеми з обмеженням доступу громадян до правосуддя через те, що останні, сплачуючи судовий збір, навіть не можуть отримати судову повістку.

Зауважимо, що Денис Малюська повідомив, що платні камери у слідчих ізоляторах принесли бюджету три мільйони грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва