Кабмін планує визначити конкретні критерії територіальної доступності до ЦНАПів

12:53, 2 июня 2021
Критеріями територіальної доступності є відстань або час, що витрачається на дорогу до центру надання адміністративних послуг.
Кабмін планує визначити конкретні критерії територіальної доступності до ЦНАПів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін розглядатиме проект розпорядження, яким планується створити належні умови територіальної доступності до адміністративний послуг суб’єктам звернення.

Крім того, автори наголошують, що документ розроблено з метою забезпечення єдиного підходу щодо територіальної доступності центру надання адміністративних послуг, його територіальних підрозділів та віддалених робочих місць адміністраторів.

Так, проектом розпорядження пропонується схвалити Методичні рекомендації щодо критеріїв територіальної доступності центру надання адміністративних послуг, включаючи його територіальні підрозділи та віддалені (у тому числі пересувні) робочі місця адміністраторів, якими пропонується визначити конкретні критерії, за якими розраховується територіальна доступність до центрів надання адміністративних послуг.

Документом зазначається, що територіальна доступність полягає у можливості суб’єктів звернення відвідати відповідний центр надання адміністративних послуг, територіальний підрозділ найбільш доступний та наближений до місця проживання особи з огляду на його місце розташування.

Критеріями територіальної доступності є відстань або час, що витрачається на дорогу до нього. Відстань має становити не більше 14 кілометрів, а якщо територіальна доступність визначається часом на дорогу – не більше двох годин пішої або за наявності розвинутої мережі публічного транспорту не більше ніж 30 хвилин транспортної доступності до нього.

Зазначається, що територіальний підрозділ утворюється у населеному пункті, територія якого включена до складу території сільської, селищної, міської територіальної громади, який розташований на відстані понад 14 кілометрів до центру та має кількість населення понад 10 тисяч осіб.

Віддалене робоче місце адміністратора утворюється у населеному пункті, територія якого включена до складу сільської, селищної, міської територіальної громади, який розташований на відстані понад 14 кілометрів до центру та має кількість населення понад 500 осіб.

Крім того, документом зазначається, для  виїзного надання адміністративних послуг суб’єктам звернення також може бути утворене пересувне віддалене робоче місце адміністратора.

У пояснювальній записці зазначається, що проект розпорядження матиме влив на розвиток регіонів та територіальних громад.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду