Олександр Корнієнко відповів, чи подобається йому проект великого Державного Герба України

15:40, 1 июля 2021
Навіщо на ескізі великого Державного Герба України дві корони та чому у лева червоні кігті, розповів нардеп від «Слуги народу».
Олександр Корнієнко відповів, чи подобається йому проект великого Державного Герба України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Слуга народу» Олександр Корнієнко розповів «Судово-юридичній газеті», чи подобається йому проект нового великого Державного Герба України.

«У мене просто конфлікт інтересів, бо я член комісії з відбору останнього. Я в комісії висловлювався за схожий на цей варіант, тому що варіант з ангелом і козаком на хоругві мені менше подобався, виходячи просто з того, що мені подобається в житті», - пояснив Корнієнко.

Він також пояснив, навіщо леву на гербі дві корони та чому в нього червоні лапи.

«Там одна корона у лева, інша у герба. Тому це різні дві корони. Врахуйте, що корона у лева – це частина його образу. Корона на гербі – це корона на гербі. Якщо ви дослідите геральдичну традицію, пов’язану з гербами, то вони завжди обмальовуються з кігтями. Показується, що кігті це якась чіпкість, якась можливість захисту, можливість атаки. Наприклад, на гербі, здається, Англії чи когось із Британської співдружності сині нігті, а в нас червоні. Калина червона, нігті червоні… Кафтан у козака теж червоний».

Натомість нардепи Олексій Гончаренко та Данило Гетманцев на це питання відповісти не змогли, пояснивши, що вони не спеціалісти в геральдиці.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський зареєстрував в парламенті законопроект про великий Державний Герб України. Він зареєстрований за № 5712 від 29.06.2021 та визначений як невідкладний.

Законопроект, внесений Президентом, містить опис Великого Державного Герба України таким, як його бачать в Офісі Президента.

Державний Герб України є державним символом України, головним елементом якого є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України) золотого кольору, розміщений на синьому п'ятисторонньому щиті із заокругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою; над щитом – зображення великокняжого вінця (корони) Ярослава Мудрого та пурпурово-золотого намету у вигляді рослинного орнаменту; щит тримають: з лівого боку – лев (герб Галицько-Волинського князівства), з правого – воїн-козак із рушницею (герб Війська Запорізького); під щитом – стрічка із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, під стрічкою – два золоті колоски пшениці, переплетені кетягом калини пурпурового кольору зі стилізованим листям пурпурово-золотого кольору.

Зображення лева та воїна-козака виконані золотим кольором з елементами пурпурового.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Руслан Стефанчук запропонував переписати положення про дію нормативних актів у часі та просторі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді