Депутати пропонують проводити повторну антикорупційну експертизу законопроектів, які направлені на друге читання

18:22, 5 августа 2021
Група депутатів з різних фракцій зареєструвала у парламенті проект закону, який передбачає, що повторний антикорупційний висновок має бути поданий до головного комітету в 10-денний строк з дня отримання законопроекту.
Депутати пропонують проводити повторну антикорупційну експертизу законопроектів, які направлені на друге читання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутати від різних фракцій, серед яких Андрій Одарченко, Ірина Фріз, Ярослав Юрчишин, Роман Іванісов та інші пропонують закріпити обов’язкове проходження повторної антикорупційної експертизи законопроектів, підготовлених профільними комітетами Верховної Ради України до другого або повторного другого читання. Законопроект зареєстровано під № 5834

Зокрема, у статті 93 Регламенту Верховної Ради уточнюється назва комітету «боротьби з корупцією» замінюється на «антикорупційної політики».

Далі депутати пишуть, що законопроект, підготовлений до другого чи повторного другого читання із урахуванням частини першої статті 116 Регламенту, направляється до Комітету з питань антикорупційної політики для підготовки повторного експертного висновку щодо його відповідності вимогам антикорупційного законодавства. Повторний експертний висновок має бути поданий до головного комітету у 10-денний строк з дня отримання законопроекту для надання висновку.

Висновки повторної антикорупційної експертизи мають бути додані до супровідних документів, які надаються народним депутатам разом із законопроектом, і можуть бути враховані головним комітетом під час підготовки законопроекту до другого читання.

Раніше Президент підписав закон, що звільняє переселенців від наслідків невиконання зобов’язань за кредитами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде