ВРП затвердила доповідь «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» за 2020 рік

18:16, 5 августа 2021
Документ закладає підвалини для подальшого вдосконалення законодавства щодо забезпечення сталого функціонування судової влади.
ВРП затвердила доповідь «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» за 2020 рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя на своєму засіданні 5 серпня 2021 року затвердила Щорічну доповідь «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» за 2020 рік. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

«З метою забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя Вища рада правосуддя вже четвертий рік поспіль готує у співпраці з органами суддівського самоврядування, іншими органами та установами системи правосуддя, громадськими об’єднаннями щорічну доповідь про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

Щорічна доповідь про стан забезпечення незалежності суддів в Україні містить огляд основних проблемних питань щодо стану нормативно-правового регулювання у сфері правосуддя, забезпечення гарантій суддівської незалежності, а також аналіз випадків втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, висвітлює актуальні питання суддівської незалежності та слугує індикатором поточного стану суддівської незалежності.

Цей документ закладає підвалини для подальшого вдосконалення законодавства щодо забезпечення сталого функціонування судової влади.

Крім того, Щорічна доповідь висвітлює актуальні проблемні питання судової влади України. Так, в ньому зазначено, що серед пріоритетних проблем, що потребують нагального вирішення – нестача суддів, що здійснюють правосуддя, дефіцит кадрів у судах та недостатність матеріального забезпечення.

Протягом семи днів Щорічна доповідь за 2020 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» буде оприлюднена на вебсайті Вищої ради правосуддя та на інформаційному вебпорталі «Судова влада України», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя зупинила розгляд дисциплінарних справ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси