Коли в «Дії» з’являться ковід-сертифікати: коментар Мінцифри

12:35, 11 августа 2021
На початку липня Мінцифра запустила бета-тест COVID-сертифікатів.
Коли в «Дії» з’являться ковід-сертифікати: коментар Мінцифри
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації проводить тестування електронних COVID-сертифікатів і шукає алгоритми, які дозволять відобразити ще більшу кількість сертифікатів. Про це у ексклюзивному коментарі  для нашого видання зазначив Директор директорату розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік.

«Про дату офіційного релізу послуги COVID-сертифікатів ми ще не повідомляли, оскільки вона залежить від багатьох факторів. На початку липня ми анонсували запуск бета-тесту COVID-сертифікатів. За цей час ми оновили тестову версію Дії та врахували деякі моменти та випадки. Продовжуємо тестувати, як відображаються дані з реєстрів, і шукаємо алгоритми, які дозволять відобразити ще більшу кількість сертифікатів», - написав чиновник.

Також він вказав на той факт, що Мінцифра разом з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) продовжує працювати над системами, функціоналом Дії.

Нагадаємо, 10 серпня пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА) повідомила, що запрацювала в тестовому режимі електронна система подачі заявок, за якою можна буде отримати спеціальні перепустки для проїзду в громадському транспорті на випадок посилення карантинних обмежень. Пресслужба наголосила, що підприємства, установи та організації усіх форм власності мають змогу заздалегідь оформити заявки, аби мати час пройти необхідні погодження. Це викликало негативну реакцію. Противники вказали на дискримінації вакцинованих і знову стало питання про ковід-сертифікати. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду