У скільки обійдеться реалізація Президентського університету

08:40, 12 августа 2021
Кабмін схвалив постанови, які регулюють процес фінансування Президентського університету.
У скільки обійдеться реалізація Президентського університету
Джерело фото: zrazok.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив виділення на розбудову Президентського університету понад 70 млн грн.

У постанові «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти i науки на 2021 рік» зазначено, що відповідно до частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України здійснити в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству освіти i науки на 2021 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків розвитку шляхом:

  • зменшення ïx обсягу за програмою 2201070 «Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту» на суму 70 010 тис. гривень;
  • збільшення ïx обсягу за програмою 2201040 «Наукова i науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових  установ»  на суму 14 000 тис. гривень;
  • збільшення ïx обсягу за програмою 2201260 «Загальнодержавні заходи у сфері освіти» на суму 56 010 тис. гривень.

Іншою постановою, «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яку схвалили з доопрацюванням, встановлюється, що за рахунок бюджетних коштів здійснюється фінансування: підрядних проектних, підготовчих, земельних, будівельних, монтажних/демонтажних та оздоблювальних робіт та послуг, транспортні та складські витрати; розроблення та затвердження будівництва об’єктів, проектів комунікаційних мереж, розроблення документації та проведення експертизи; витрат, пов’язаних з облаштуванням та підключенням мереж, видатки, пов’язані з геологічними дослідженнями; оплата адміністративних зборів та виготовлення документів; оплата вартості технічного та авторського нагляду.

Також у цій постанові зазначено підвищення окладів для працівників установи, яка буде займатися відповідними роботами. Зокрема, прописано, що з 11 серпня цього року для визначення граничних розмірів окладів працівників спеціальних проектів державної наукової установи «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації», застосовується додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів у граничному розмірі 6.

 Нагадаємо, у кінці травня Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні буде створено Президентський університет.

Пізніше Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що викладачі до новоствореного Президентського університету будуть проходити жорсткий конкурс з роботодавцями, а навчання на бакалавраті триватиме 3 роки. Побудувати виш повинні у Києві на території ВДНГ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді