Послы G7 недовольны законопроектом о реформе КСУ и ходом создания Этического совета по проверке Высшего совета правосудия

18:30, 23 сентября 2021
Послы «Большой семерки» заявили о том, что не одобряют законопроект о конституционной процедуре и разочарованы темпами создания Этического совета по проверке ВСП.
Послы G7 недовольны законопроектом о реформе КСУ и ходом создания Этического совета по проверке Высшего совета правосудия
Источник фото: novynarnia.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Послы «Большой семерки» G7, куда входят, в частности, США, Канада, Великобритания, Германия и др., заявили в Твиттере, что недовольны судебной реформой в Украине.

А именно им не нравится законопроект о реформе Конституционного Суда, а точнее о конституционной процедуре 4533 авторства народных депутатов, который планируется вынести на голосование во втором чтении уже завтра, 24 сентября.

Также они недовольны Радой судей, которая будет принимать документы кандидатов в Этический совет по проверке Высшего совета правосудия до 21 октября.

«Посли G7 продовжують спостерігати за процесом судової реформи в Україні із занепокоєнням. Вони із розчаруванням звертають увагу на графік конкурсу Ради суддів для добору кандидатів до Етичної ради Вищої ради правосуддя після того, як міжнародні партнери висунули своїх кандидатів.

Запропонований графік не відображає важливості та невідкладності цієї реформи. Посли продовжують закликати Раду суддів та всіх українських партнерів забезпечити швидке висування експертів до Етичної Ради ВРП.

Посли також стурбовані законопроектом 4533. Реформа Конституційного суду повинна забезпечити прозорий, конкурентний відбір нових суддів КСУ і гарантувати тимчасове збільшення вимог до голосування, відповідно до рекомендацій Венеційської комісії.

Усебічна судова реформа залишається найважливішим пріоритетом для G7 як така, що має вирішальне значення для успіху всіх реформ в Україні та виконання вимог народу України. Проведення цих реформ покращить інвестиційний клімат і здатність виконувати міжнародні зобов’язання», - заявили Послы.

 

Подписывайтесь на наш Telegram-канал и на Twitter, чтобы быть в курсе самых важных событий. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки