На друк підручників не вистачає 305 млн грн

17:21, 27 сентября 2021
У цьому році для повної комплектації шкіл підручниками не вистачає 305 млн.
На друк підручників не вистачає 305 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У цьому році надруковано 66% підручників для 8 класу, а загалом брак коштів сягає 305 млн грн. Така цифра була озвучена під час засідання комітету з питань освіти, науки та інновацій, де обговорювали бюджет на наступний рік.

Загалом у цьому році для 8 класу надруковано 66% підручників, для повної комплектації не вистачає 305 млн грн. На наступний рік передбачено 528 млн, однак, як переконують чиновники, цих коштів не вистачить, адже  необхідно ще додрукувати недостачу з цього року, - повідомив представник Інституту модернізації змісту освіти.

Зачепили депутати реалізацію програми «Шкільна бібліотека». Представник Інституту модернізації  змісту освіти повідомив, що не буде надруковано жодної книжки в рамках цього проекту через брак коштів на друк підручників.

Нагадаємо, у бюджеті на наступний рік передбачено, що на Президентський університет виділять 100 млн грн, а на наукові дослідження у вишах - 105 млн.

На виплату стипендій студентам, курсантам, аспірантам та докторантам – 5,1 млрд.

На потреби Київського національного університету імені Тараса Шевченка пропонують виділити 2,4 млрд грн. Підтримку пріоритетних напрямів наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок у ЗВО чиновники оцінили у 105 млн. Забезпечення діяльності Національного фонду досліджень, грантова підтримка наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок – 833 млн.

Майже 331 млн отримає на функціонування антарктична станція «Академік Вернадський».

На проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) виділять понад 500 млн грн.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення «Нової української школи» - 1,4 млрд грн. На оновлення їдалень у школах хочуть виділити 1,5 млрд грн тощо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва