Невакцинованим особам заборонять доступ у Верховну Раду: Комітет Радуцького схвалив проект Постанови

16:10, 13 октября 2021
Вхід у Раду може бути обмежений для окремих народних депутатів: що стане причиною.
Невакцинованим особам заборонять доступ у Верховну Раду: Комітет Радуцького схвалив проект Постанови
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування на своєму засіданні 13.10.2021 року рекомендував Верховній Раді підтримати проект Постанови про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) № 6154 від 08.10.2021.

Проектом Постанови Верховної Ради України пропонується встановити, що на період дії карантину, встановленого через COVID-19, допуск у приміщення адміністративних будівель Верховної Ради України народних депутатів України, працівників Апарату Верховної Ради України, помічників-консультантів народних депутатів України та інших відвідувачів, а також представників засобів масової інформації дозволяється лише за наявності документа, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або довідки про одужання особи від COVID-19, якщо особа перехворіла не більше як за 6 місяців до пред’явлення документа.

Одночасно депутати уточнили, що вимоги щодо наявності документів про вакцинацію стосуються повнолітніх осіб, а результати тестування та довідки про одужання – осіб від 7 років і старше.

Пункт 3 проекту передбачає, що Постанова набиратиме чинності з дня, наступного за днем її опублікування.

При цьому ГНЕУ вважає, що посиленню протиепідемічного режиму шляхом запровадження передбачених проектом обмежувальних заходів, насамперед, має передувати запровадження на основі та в порядку, встановленому законом, обов'язкових профілактичних щеплень відповідної категорії осіб.

ГНЕУ також вважає, що положення проекту, які запроваджують вимогу про пред’явлення народним депутатом України додаткових (окрім посвідчення народного депутата України) документів та передбачають недопуск народного депутата України до відповідних приміщень у разі відсутності таких документів, суперечить ч. 3 ст. 10 та ч. 3 ст. 17 Закону України «Про статус народного депутата України».

До того ж проект Постанови не враховує тих обставин, за яких деякі народні депутати України, так само, як і інші категорії осіб, про яких йдеться в п. 1 проекту, можуть мати медичні протипоказання щодо вакцинації від COVID-19.

Раніше Мін'юст запропонував внести зміни до порядку проходження поліграфа працівниками ДБР.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки