Підробка сертифікатів про вакцинацію: суд затвердив угоду між прокурором та обвинуваченим

11:36, 4 ноября 2021
У Чернівецькій області суд присудив обвинуваченому штраф за підробку сертифіката про вакцинацію.
Підробка сертифікатів про вакцинацію: суд  затвердив угоду між прокурором та обвинуваченим
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глибоцький районний суд Чернівецької області  02.11.2021 року затвердив угоду, укладену 23 вересня 2021 року між прокурором Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури та  обвинуваченим про визнання винуватості.

Суд визнав громадянина  винним у вчинені кримінальних проступків,  передбачених ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України і призначив йому міру покарання:

- за ч. 1 ст. 358 КК України у вигляді штрафу в розмірі 150 (сто п`ятдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 2550 (дві тисячі п`ятсот п`ятдесят) гривень,

- за ч. 4 ст. 358 КК України у вигляді штрафу в розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим було остаточно призначено громадянину покарання у вигляді штрафу в розмірі 150 (ста п`ятдесяти) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 2550 (дві тисячі п`ятсот п`ятдесят) гривень.

Обставини справи

Суд встановив, що громадянин, який не був вакцинованим, з метою уникнення обсервації, самоізоляції,  за допомогою лазерного принтера, виготовив міжнародне свідоцтво про вакцинацію на своє ім`я, до якого вніс неправдиві відомості щодо вакцинації засобом профілактики «Пфайзер-Біон» 03.06.2021 року та 23.06.2021 року, дійсність його з 23.06.2021 року до 22.06.2022 рік, графічного зображення витиску мокрої печатки закладу  «Комунальне некомерційне підприємство «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради», а також графічного зображення витиску мокрої печатки лікаря-клініциста, що здійснює контроль, лікаря-терапевта, після чого, з метою надання вказаному документу вигляду достовірності здійснив на ньому підпис кульковою ручкою чорного кольору.

Також той же громадянин виготовив міжнародне свідоцтво про вакцинацію на ім`я своєї дружини.

Відповідно до інформації КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради» міжнародне свідоцтво про вакцинацію на ім`я вищезазначеного громадянина  та його дружини не видавалось, у штатному розписі лікарні немає посади лікаря-терапевта та не працює лікар-терапевт, а також медичний персонал даного закладу не проводить вакцинацію населення, доступу до бази даних вакцинованих осіб не має та згідно з нормативними документами не відносяться до категорій медичних працівників, які уповноважені видавати міжнародні свідоцтва про вакцинацію.

Крім того, 13 серпня 2021 року близько 16 години 00 хвилин, громадянин, перебуваючи на території контрольно-пропускного пункту відділу прикордонної служби «Порубне» Чернівецького прикордонного загону, що в с. Тереблене Чернівецького району, пред`явив та надав інспектору прикордонного контролю відділу прикордонної служби «Порубне» підроблені документи, а саме: міжнародне свідоцтво про профілактичну вакцинацію на своє ім`я та на ім`я своєї дружини, видані КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради», в яких містились неправдиві відомості.

Раніше у  правоохоронному Комітеті Ради порахували, скільки кримінальних проваджень щодо підробки сертифікатів про вакцинацію розслідується.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду