Депутатам пропонують розширити пільги для окремих категорій вступників вишів

13:41, 8 ноября 2021
Депутати з різних фракцій подали до парламенту законопроект, який стосується пільг при вступі до закладів вищої освіти.
Депутатам пропонують розширити пільги для окремих категорій вступників вишів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Особам із окупованих територій Донбасу та Криму нададуть додаткові пільги при вступі до закладів вищої освіти (ЗВО), а Кабмін забезпечить вивчення ними українознавчих дисциплін. Про це йдеться у законопроекті № 6272 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти внутрішньо переміщених осіб». Авторами є представники різних депутатських фракцій та груп, серед яких Сергій Бабак, Лариса Білозір, Елла Рєпіна та інші.

Автори пишуть, що законопроект розроблено з метою законодавчого врегулювання окремих питань вступу до ЗВО у частині особливостей прийому вступників, які є внутрішньо переміщеними особами.

У законопроекті прописано, що для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів Донецької та Луганської областей, територія населених пунктів на лінії зіткнення, тимчасово окупована територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які отримали документ про повну загальну середню освіту, а також для внутрішньо переміщених осіб, які отримали документ про повну загальну середню освіту, прийом на навчання до вишів здійснюється у межах установлених квот.

При цьому розмір квот для навчання таких осіб має визначати Міністерство освіти і науки України (МОН). Окремо прописано, що Кабінет Міністрів має забезпечити можливості додаткового вивчення українознавчих дисциплін для таких осіб, коли вони зараховані на навчання до ЗВО.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров повідомив про відсторонення співробітників університету, які не вакцинувалися.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді