В Україні держслужбовців змусять повідомляти у деклараціях всі свої віртуальні активи

13:52, 17 декабря 2021
Декларувати потрібно буде не тільки криптовалюти.
В Україні держслужбовців змусять повідомляти у деклараціях всі свої віртуальні активи
Джерело фото: news.dtkt.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань антикорупційної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 5627 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення терміна нематеріальних активів».

«Як повідомив один із авторів проекту, народний депутат Олексій Жмеренецький, законопроект виокремлює питання декларування віртуальних активів, що визначаються Законом  "Про віртуальні активи" (проект № 3637), який вже кілька місяців чекає на розгляд із пропозиціями Президента», - йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що сьогодні законодавство вимагає декларувати лише криптовалюти, що дозволяє ховати статки серед інших криптоактивів.

У пояснювальній записці до законопроекту № 5627 йдеться, що термін «криптовалюти» не повною мірою відображає всю сукупність можливих активів із числа «віртуальних активів».

«Власне термін «віртуальні активи» є більш ширшим, ніж криптовалюта, що дозволить охопити декларування більш повного кола цифрових активів», - казано у документі.

Нагадаємо, що у Мінцифрі розповіли про розробку е-гривень. Міністерство з партнерами запускають пілотний проект, який допоможе в розробці е-гривни.

Е-гривня – це електронна форма грошової одиниці України, емітентом якої є Національний банк України. Таким чином, е-гривня є фіатною валютою, яка обмінюватиметься на готівкові або безготівкові кошти у співвідношенні 1:1.

Натомість Національний банк України попередив Мінцифри, що електронну гривню випускатиме лише він.

«Напряму цей пілотний проєкт не має відношення до випуску е-гривні – цифрової валюти Національного банку України. Відповідно до нового законодавства емітентом е-гривні може бути лише Національний банк», – зазначив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Тобто Мінцифра допомагає лише у тестуванні технології для розробки такої валюти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області