Зеленський пропонує змусити подавати довідку з колишніх віськкоматів для встановлення належності до громадянства України

12:20, 26 января 2022
Кабінет Міністрів України розгляне проект Президентського указу.
Зеленський пропонує змусити подавати  довідку з колишніх віськкоматів для встановлення належності до громадянства України
Источник фото: УНИАН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Для встановлення належності до громадянства України треба буде подавати довідку районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це йдеться у проекті президентського указу «Про внесення зміни до пункту 12 Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень», який виніс на засідання Кабінету Міністрів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Зокрема, у пояснювальній записці зазначено, що метою внесення змін є реалізація положень закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку».

Відтепер для встановлення належності до громадянства України особа, яка станом на 13 листопада 1991 року проходила строкову військову службу на території України і після її проходження лишилася на території України, подає довідку районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) про те, що така особа проходила службу на території України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне постанову, якою планується врегулювати порядок надсилання та вручення документів або інших результатів надання адміністративних послуг. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду