Як будуть надсилатись документи з результатом надання адмінпослуги: що пропонує Кабмін

11:29, 26 января 2022
Документом планується врегулювати порядок надсилання та вручення документів або інших результатів надання адміністративних послуг.
Як будуть надсилатись документи з результатом надання адмінпослуги: що пропонує Кабмін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне постанову, якою планується врегулювати порядок надсилання та вручення документів або інших результатів надання адміністративних послуг.

Автори документа пояснюють, що Правила надання послуг поштового зв’язку та Примірний регламент центру надання адміністративних послуг не передбачає можливості використання позначки «Адміністративна послуга». Крім того, зазначені постанови не врегульовують особливостей порядку надсилання, отримання зазначених поштових відправлень, а також порядку взаємодії представника оператора поштового зв' язку та  адміністратора  центру  надання адміністративних послуг при їх відправленні.

Тож, документом планується врегулювати відсутні положення. Так, постановою пропонується внести зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку та визначити, що  результати  надання  адміністративних послуг (у тому числі рішення про відмову в  задоволенні  заяви  суб'єкта звернення) у випадках, передбачених законодавством, пересилаються в рекомендованих листах з позначкою «Адміністративна послуга» з повідомленням про їх вручення (через смс-повідомлення або повідомлення, що підтримуються засобами Інтернету).

Також запропоновано положення, що послуги поштового зв’язку для рекомендованих листів з позначкою «Адміністративна послуга» оплачуються суб'єктом звернення під час їх замовлення або при отриманні у поштовому відділенні чи за визначеною суб'єктом звернення адресою у порядку, визначеному національним оператором поштового зв' язку згідно із законодавством.

Крім того, змінами, запропонованими до Примірного регламенту центру надання адміністративних послуг, передбачено, що: якщо способом отримання результатів надання адміністративних послуг обрано засоби поштового зв'язку, такі документи видаються у рекомендованому листі з позначкою  «Адміністративна послуга», яка проставляється працівником центру. Рекомендовані листи з позначкою «Адміністративна послуга» передаються представнику оператора поштового зв'язку за накладною, під підпис.

Також пропонується застосовувати сервіс «Мобільний адміністратор» для видачі результатів надання адміністративних послуг (у тому числі рішення про відмову в задоволенні заяви суб'єкта звернення). Крім того, змінами, запропонованими до Примірного регламенту центру надання адміністративних послуг, передбачено, що: якщо способом отримання результатів надання адміністративних послуг обрано засоби поштового зв'язку, такі документи видаються у рекомендованому листі з позначкою  «Адміністративна послуга», яка проставляється працівником центру. Рекомендовані листи з позначкою «Адміністративна послуга» передаються представнику оператора поштового зв'язку за накладною, під підпис.

Як зазначено у пояснювальній записці, проект постанови матиме вплив на розвиток регіонів підвищення спроможності територіальних громад.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у 2022 році Уряд надасть громадам 231 млн гривень допомоги для розвитку та розбудови мережі ЦНАПів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду