Як вступити на навчання до польського вишу

08:30, 27 января 2022
У середньому ціна навчання у польському виші складає 2000-4000 євро на рік.
Як вступити на навчання до польського вишу
Источник фото: Pixabay
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До закінчення навчального року лишається менше ніж півроку і чимало українських випускників вирішують, де їм продовжити навчання. Чимало обирає європейські країни, експерти відзначають, що тут кілька причин: небажання складати Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), намагання отримати європейський диплом, зробити процес навчання як основу для міграції тощо.

Серед популярних напрямків вже Польща, яка з 2004 року є членом Європейського Союзу.

Перше, з чого почати – це обрати виш, у якому абітурієнт хоче навчатися, а також - спеціальність.

Згідно з знайденими рейтингами найбільшою популярністю користуються такі виші: Варшавський університет, Варшавський сільськогосподарський університет, Академія Леона Козмінського, Ягеллонський університет (Краків), Університет імені Адама Міцкевича (Познань), Гданська політехніка тощо.

Традиційно необхідно оволодіти мовою. Бажано на рівні не меншим, ніж В2. Таким чином, готуватися до вступу варто якомога раніше.

Також абітурієнту необхідно підготувати такі документи: обидва паспорти (внутрішній та закордонний), атестат про закінчення школи і додаток до нього, сертифікат про рівень володіння польською мовою та інші, які вказані на сайті обраного вишу. Ви можете вислати їх електронною поштою.

Коли ви отримаєте відповідь від вишу, тоді можна розпочати підготовку до вступу. Зокрема, необхідно буде зробити переклад документів. Вимоги до цього перекладу можна з’ясувати в обраному виші. При цьому українські студенти повідомляють, що у вишах працюють люди, які володіють українською чи російською мовами через популярність польської освіти у країнах східної Європи. Тому за потреби можна сконтактувати з ними, якщо виникнуть проблеми з розумінням вимог.

У польських вишах вказують на необхідності пред`явити відповідний сертифікат або пройти вступну співбесіду, в ході якої визначать рівень володіння мовою. Для деяких спеціальностей може бути потрібно скласти додаткові вступні іспити. Після цього треба оплатити рекрутаційний збір та саме навчання у польському виші. Деталі, як і де це краще зробити, ви можете дізнатися у консультантів польського вишу. Саме оплата за навчання є підставою для отримання візи.

Вартість навчання у польських вишах різниться. При цьому дешевше навчатися саме польською, а не англійською мовою. В середньому ціна складає 2000-4000 євро на рік.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала, як вступити на навчання до чеського вишу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва