Україна підпише угоду з Туреччиною про вільну торгівлю: Кабмін ухвалив розпорядження

14:27, 2 февраля 2022
Що передбачає ця угода та які наслідки вона матиме.
Україна підпише угоду з Туреччиною про вільну торгівлю: Кабмін ухвалив розпорядження
Джерело фото: пресслужба Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2-го лютого на засіданні Кабінету Міністрів України був схвалений проєкт угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про вільну торгівлю.

Підписання цієї угоди планується 3-го лютого в присутності Президентів України та Туреччини.

Міністр економіки Свириденко Юлія пояснила суть угоди: «Туреччина значно розширює сектори, в яких українські компанії можуть працювати на постійній основі. Україна заохочує розташування турецьких підприємств у нас».

Вона додала, що обнуління Туреччиною мит на 10137 товарних позицій, що становить 95% від загальної кількості товарів. Крім того, ще на 1348 товарних позицій будуть діяти тарифні квоти або зменшення мит.

«На сьогодні Україна ввозить до Туреччина лише 10 частину цих товарів. Ми експортуємо до цієї країни 1100 позицій. А завдяки підписанню цієї угоди розширимо перелік до 10337 позицій без товарного мита», - пояснила міністр.

Також Свириденко зазначила про тенденцію, що українські мита взагалі перестали бути бар’єром для турецьких товарів, а турецькі мита були глухою стіною для виходу на їхній ринок. 

У пояснювальній записці до проекта йдеться, що укладення Угоди сприятиме активiзацiї торгiвлi мiж Україною та Турецькою Республікою, зростанню експорту, створенню нових робочих місць, трансферу технологій, обміну досвідом, створення сприятливих умов для забезпечення покращення доступу товарів та послуг на ринки обох країн.

Фото з презентації на засіданні Кабміну

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Веніславський розповів про «плюси» обговорення міжнародною спільнотою теми можливого вторгнення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду