Давид Арахамия подтвердил, что переговоры между Украиной и РФ состоятся

16:04, 2 марта 2022
Ранее сообщалось, что переговоры пройдут вечером 2 марта.
Давид Арахамия подтвердил, что переговоры между Украиной и РФ состоятся
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Член украинской делегации, глава парламентской фракции «Слуга народа» Давид Арахамия в комментарии нашему журналисту подтвердил, что переговоры Украины и РФ состоятся.

Напомним, что Алексей Арестович ранее назвал дату - сегодня, 2 марта. Но добавил, что «ничего не изменится».

В свою очередь, Президент Владимир Зеленский вчера, 1 марта, в интервью иностранным СМИ заявил следующее по поводу переговоров.

«Я не очікую великих результатів, тому що віра в такий формат, починаючи  з Мінська, віра ця втрачається. Тут є бажання людей закінчити цю війну. І в цьому бажанні, крім слів я бажаю чи ми хочемо, ці заклики, що Україна не виконує Мінськ. Крім цього треба працювати, просто треба щоденно працювати. Сідати, шукати діалог, ти не хочеш просто світ загубити… Тому я поки що не відчуваю від цього складу, і з цієї першої зустрічі першої, я отримав деякі деталі, я не відчуваю конкретики поки що. Є єдине, що це один відсоток того, що вони знов таки можуть зустрітися і проговорити ті, чи інші кроки вперед. Але ви ж знаєте, щоб робити якісь кроки вперед, треба щоби хтось робив кроки назустріч. А там де є великі проблеми, де є ризики втрачати людей щоденно, треба робити якісь кроки назад. Це і є діалог. Перш за все, треба зробити хоча б якісь натяки на те, що буде повний режим сісфай, так? повне припинення вогню. Для того, щоби сісти… ти не можеш сідати, коли літають літаки і йде бомбардування, сісти за стіл перемовин. У тебе зовсім різні позиції. Ти хочеш просто тиснути. Ти не хочеш домовлятися. Ми про діалог. Я вважаю, так треба припинити хоча б бомбардування людей. Просто припинити бомбардування. І після цього сісти за стіл перемовин. Ми готові говорити про гарантії безпеки для України. Це залежить від наших партнерів. Партнери, якщо вони не готові брати Україну в НАТО, і якщо вони не готові брати Україну в НАТО через те, що Росія не хоче, щоб Україна була в НАТО, то є гарантії безпеки, напрацьовані спільно, для України. Що це значить? Це значить, шо ми маємо нашу територіальну цілісність, так? Це значить, що наші кордони захищені, у нас є особливі стосунки з усіма сусідами, ми в повній безпеці і гаранти, які нам дають повну безпеку, вони це гарантують юридично».

С полной версией интервью Зеленского можно ознакомится по ссылке.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Youtube Право ТВа также на нашу страницу в Facebook, Viber и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді