Суди можуть відмовляти у наданні відповідей на запити під час війни, — Рада суддів

16:08, 25 марта 2022
Рада суддів України повідомляє, що своїм рішенням обмежила доступ до публічної інформації.
Суди можуть відмовляти у наданні відповідей на запити під час війни, — Рада суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 березня 2022 року відбулося позачергове засідання Ради суддів України, під час якого було прийнято рішення  про відстрочення, до закінчення строку дії воєнного стану в Україні, надання відповідей на усізапити про публічну інформацію, які надійшли з початку введення воєнного стану в Україні - 24 лютого 2022 року.

«Через військову агресію російської держави та її загарбницької армії проти України публічна інформація щодо діяльності органів державної влади, їхніх працівників, в тому числі щодо судів та органів системи правосуддя, може становити загрозу життю та здоров'ю суддів, працівників апарату судів, їхніх рідних і близьких, спричиняти злочини та бути загрозою національній безпеці, а тому підлягає обмеженню в силу вимог законів, які стосуються воєнного стану. Ми не можемо дозволити, щоб чутливою інформацією в системі правосуддя скористалися загарбники , зрадники та їхні поплічники», - зазначив голова Ради суддів України Богдан Моніч, відкриваючи засідання.

У підсумку засідання за рішення про обмеження доступу до публічної інформації щодо діяльності судової влади проголосували усі 24 члени РСУ, які взяли участь у засіданні.

Рада суддів України вирішила: 

  1. Усім судам України, Державній судовій адміністрації України, іншим установам системи правосуддя тимчасово відстрочити до закінчення строку дії воєнного стану в Україні надання відповідей на усі запити про публічну інформацію, які надійшли з початку введення воєнного стану в Україні - 24 лютого 2022 року.
  2. У разі надходження запитів щодо надання буд-якої публічної інформації щодо діяльності судів та установ системи правосуддя – копію запитів негайно направляти Службі безпеки України для ретельної перевірки осіб, які таку інформацію збирають.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва