Кабмін погодив додаткове скорочення видатків на Верховну Раду, Кабмін та Офіс Президента

10:59, 4 апреля 2022
Переважно планується скоротити видатки на зарплату, ймовірно, працівників апарату ВР КМУ та ОП.
Кабмін погодив додаткове скорочення видатків на Верховну Раду, Кабмін та Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів погодив додаткове скорочення видатки державного бюджету на понад 73 мільярди гривень, спрямувавши аналогічну суму до Резервного фонду кошторису і скоротивши на відповідну суму видатки за окремими бюджетними програмами, зокрема на діяльність Верховної Ради, Кабінету міністрів. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №401 від 1 квітня.

Згідно до документу передбачається скорочення на 270 мільйонів гривень видатки на Апарат Верховної Ради. Зокрема, на 95 мільйонів будуть скорочені видатки на заробітну платню. На 115 мільйонів будуть зменшені видатки за програмою «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України». З цієї суми 57 мільйонів – це зарплатня.

Ще на 121 мільйон гривень буде скорочено видатки на діяльність Державного управління справами. Зокрема, додатково на 98 мільйонів гривень будуть скорочені видатки на діяльність Президента України та Офісу президента. Серед іншого, видатки на зарплату скоротять на 54 мільйони гривень.

Видатки на діяльність уряду пропонується скоротити на 271 мільйон гривень. Найбільше зекономлять на статті керівництво та управління у сфері статистики – (-123 мільйони гривень) з яких 96 мільйонів – це видатки на зарплатню.

Також на 510 мільйонів скорочено видатки на міністерство енергетики. Серед іншого 322 мільйонів гривень не дорахується програма реструктуризація вугільної галузі.

Крім цього видатки на Офіс генпрокурора будуть скорочені на 1,5 мільярди гривень переважно за рахунок фонду зарплатні(-966 мільйонів гривень-sud.ua).

Міністерству фінансів доручено забезпечити погодження скорочення видатків загального фонду державного бюджету та їх спрямування до резервного фонду державного бюджету, передбаченого постановою, з Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Після зазначеного погодження Мінфіну доручено внести зміни до розпису державного бюджету з урахуванням пропозицій, поданих головними розпорядниками коштів державного бюджету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів 10 березня погодив скорочення видатків бюджету на понад 50 мільярдів гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України